Bruk og vedlikehold

Kunsten å lage mat i en tagine

Bruk vår tagine i støpejern til å langtidssteke på marokkansk vis. Mye smak og veldig enkelt.

Så hva er en tagine egentlig?

Taginen stammer fra Marokko og er en tradisjonell, kjegleformet gryte som brukes til å langtidssteke lekre, saftige retter, som også kalles tagine.

Vår tagine i støpejern er en gryte som kan alt, så du kan braisere, langtidssteke og servere et helt festmåltid. Støpejernsbunnen er perfekt til å brune kjøttet, til å legge råvarene i lag og til å fordele varmen jevnt. De kalde sidene av stentøyslokket kondenserer dampen, som drypper tilbake i retten, så du trenger bare å tilsette en liten mengde vann.

Når retten er klar til servering, kan du sette taginen på bordet, og la det lekre festmåltidet begynne!
kjøp NÅ

Finn din tagine i støpejern

 

Hvorfor er det så fantastisk å lage mat i en tagine?

Enklere. Renere.

En tagine i støpejern kan brukes til alt, fra tilberedning til servering.

Sunnere mat

Kondenseringsprosessen holder på næringen.

Inspirasjon fra Marokko

Gå på oppdagelsesferd i en verden av smak og tradisjonelt krydder.

Maksimal smak

Langtidssteking med en tagine i støpejern gir fantastisk smak.
Image without a name
 

Viktigste råd til å mestre tagine-teknikken

1

Braiser, hvis du kan
For å få det mest smakfulle resultatet kan du brune kjøttet i støpejernsfatet før du begynner. Lite tid? Det trenger du ikke å bekymre deg om. Du kan godt hoppe over dette trinnet.

2

Legg lagvis
Taginen i støpejern er både en gryte og et serveringsfat, så legg råvarene pent i lag, så det blir et i iøynefallende og fristende midtpunkt på bordet.

3

Bruk litt vann
Det smarte, koniske lokket kondenserer dampen og sender den tilbake i retten, slik at du bare trenger litt vann. Sørg for at det alltid er litt vann inni.

4

Ingen smugtitting
Når maten står og surrer, må du ikke falle for fristelsen til å løfte lokket og se nedi. Gjør det kun mot slutten for å sikre at retten fortsatt er saftig.

5

La det surre
Tilsatt for mye vann? Vent til taginen er tilberedt ferdig, og la deretter sausen koke inn på komfyren før du serverer.

6

Ta deg tid
Dette er langkokt mat på sitt beste, så smør deg med tålmodighet. Begynn alltid på lav varme, og bruk en moderat temperatur fra start til slutt.
 

Få varmen

Gode nyheter. Du kan bruke vår tagine i støpejern på alle slags komfyrer – inkludert keramisk, gass, elektrisk og induksjon. Støpejernsbasen er også egnet til bruk i ovnen.
Les mer

Keramisk kokeplate

Gasskomfyr

Elektrisk komfyr

Induksjonskomfyr

Ovn

Ovnens grill

 

Finn dine yndlingsoppskrifter

Test ferdighetene dine med alle mulige oppskrifter på langkokt mat, slik som stuinger, gryteretter, dampede retter eller desserter. Her er et par ideer å starte med.