10 beste oppskriftene til matlaging med støpejern

Få ut det beste i hver oppskrift og matlagingsmetode med vårt kjøkkenutstyr i støpejern – den pålitelige partneren til hjemmekokken som vil mestre gastronomiens kunst og skape uforglemmelige matopplevelser.


Finn frem støpejernsgrytene og -pannene dine, og gjør deg klar til å utforske disse 10 oppskriftene som bare må prøves. Opplev støpejernets overlegne evne til å holde på og fordele varmen, mens du perfeksjonerer teknikken din og nyter allsidigheten ved førsteklasses støpejern, som er skapt for hverdagsbruk.

Våre beste gryteoppskrifter

Vårt utvalg av støpejernsgryter passer til alt fra langkoking av stuinger til gryteretter og baking. Det beste er at de ikke trenger å brennes inn, noe som betyr at du kan lage mat med det samme.

Verdens enkleste grytebrød

1. Verdens enkleste grytebrød

Verdens enkleste grytebrød har ikke fått navnet sitt uten grunn. Det har en kort ingrediensliste og er eltefritt, så du slipper klissete fingre. Stek brødet godt til det får en sprø og seig skorpe, men forblir saftig og luftig innvendig. Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Grødgrisen.


· Vanskelighetsgrad: Middels

· Tilberedningstid: Under 2 timer

· Porsjoner: 6–8

SE OPPSKRIFT
Image without a name

2. Boeuf bourguignon

Test de kulinariske ferdighetene med denne oppskriften på boeuf bourguignon, tilberedt i vår runde støpejernsgryte. Denne klassiske langkokte retten fra Frankrike er kjent for en rik smak, og et mørt kjøtt som krever langsom tilberedning. Server den med kremaktig potetmos som avbalanserer de rike mengdene med saus.


· Vanskelighetsgrad: Middels

· Tilberedningstid: Over 2 timer

· Porsjoner: 6–8

SE OPPSKRIFT
Dampede blåskjell

3. Dampede blåskjell

Opprinnelig var det belgiere som fikk franskmennene til å spise blåskjell, som ble solgt billig langs kysten av Belgia. Selv om det finnes mange måter å gi smak til kokevæsken på, så er den grunnleggende teknikken for å tilberede blåskjell svært enkel.


· Vanskelighetsgrad: Enkel

· Tilberedningstid: Under 30 minutter

· Porsjoner: 2-4

SE OPPSKRIFT
Breserte short ribs

4. Breserte short ribs

Dette må være noe av den beste «kosematen» som finnes. Short ribs er et stykke som kommer fra undersiden av oksen. I denne oppskriften blir kjøttet tilberedt over flere timer til det er blitt mørt og lekkert.


· Vanskelighetsgrad: Avansert

· Tilberedningstid: Over 2 timer

· Porsjoner: 4–6

SE OPPSKRIFT
Cassoulet

5. Ovnsposjert laks med hvitvin, honning og sitrusfrukter

 

Skjem deg bort deg de dristige og samtidig enkle smaksnyansene i ovnsposjert laks. Prøv den sammen med en forfriskende grønn salat og en sprø bagett, og nyt et herlig måltid. Bruk vår buffetgryte til å holde de fine laksestykkene i perfekt form hele veien fra ovn til bord.


· Vanskelighetsgrad: Middels

· Tilberedningstid: Under 2 timer

· Porsjoner: 4–6

SE OPPSKRIFT
 

Våre favorittoppskrifter for steke- og grillpanner

Våre steke- og grillpanner i støpejern har lenge vært kjent for sin høye kvalitet når det kommer til steking og baking i ovn. Den sorte emaljen utvikler gradvis en naturlig patina som forbedrer matlagingsopplevelsen og styrkes over tid. Patinalaget gjør at maten lettere slipper pannen, noe som forenkler tilberedningen av sarte råvarer.

Pommes Lyonnaise

6. Pommes Lyonnaise

Kanskje høres poteter og løk ordinært ut, men denne ukompliserte retten forvandler disse ydmyke basisvarene til ekstraordinært tilbehør på middagsbordet. Retten oppsto i byen Lyon som ligger i Rhône-Alpes-regionen, der dyktige kokker fant ut hvordan man mestrer teksturen og utseendet til denne retten.


· Vanskelighetsgrad: Middels

· Tilberedningstid: Under 1 timer

· Porsjoner: 2-4

SE OPPSKRIFT
Opp-ned tomatpai

7. Opp-ned tomatpai

Denne sprøe tomatpaien stekes i støpejernspanne, slik at du kan tilberede fyllet og bake paien i en og samme panne.


· Vanskelighetsgrad: Middels

· Tilberedningstid: Under 1 timer

· Porsjoner: 2–4

SE OPPSKRIFT
 Hvit brownie med kaffe

8. Hvit brownie med kaffe

Gi nytt liv til støpejernspannen og prøv en hvit brownie med pistasjnøtter. Kaken får en knasende, sprø skorpe av støpejernspannen når den stekes i ovnen.


· Vanskelighetsgrad: Middels

· Tilberedningstid: Under 1 timer

· Porsjoner: 6–8

SE OPPSKRIFT
Image without a name

9. Klassisk Shakshouka

Denne næringsrike frokostretten varmer alle hjerter. Hvis du vil gjøre retten virkelig lekker, kan du tilberede sausen på forhånd og la smaken utvikle seg over natten. Bruk vår sauterpanne med trehåndtak til å gjenoppvarme sausen og gjøre den klar til posjering av egg.


· Vanskelighetsgrad: Middels

· Tilberedningstid: Under 2 timer

· Porsjoner: 4–6

SE OPPSKRIFT
Smuldrepai med bær og nøtter

10. Smuldrepai med bær og nøtter

Server en smuldrekake tilberedt i støpejernspanne for gjestene dine – f.eks. med bær eller rabarbra.


· Vanskelighetsgrad: Middels

· Tilberedningstid: Under 2 timer

· Porsjoner: 8-10

SE OPPSKRIFT

Utforsk flere oppskrifter

Har disse oppskriftene inspirert deg? Da har vi gode nyheter: Det er mange flere du kan prøve. Klikk på knappen nedenfor for å få flere ideer til oppskrifter som gir deg vann i munnen.

SE FLERE OPPSKRIFTER