Ingredienser
- 100 g skåldede mandler, grovhakket
- 100 g tranebær
- 2 dl hvit rom
- 1 flaske hvitvin
- ½ flaske hvit portvin
- 1 appelsin, skåret i skiver
- Et stykke fersk ingefær (ca. 3 cm), skrellet og
- skåret i tynne skiver
- ½ ts svarte pepperkorn
- 1 ts nelliker
- 1 ts kardemommekjerner
- 2 stjerneanis
- 2 kanelstenger
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha tranebær, hakkede mandler og rom i en bøtte med tettsittende lokk. La dem ligge i bløt i minst 1 time – gjerne over natten.
-
2Når du vil servere gløggen: Ha hvitvin, portvin, appelsin, ingefær og krydder i en gryte, og varm opp blandingen i 15 minutter på lav varme. Unngå at gløggen kommer i kok.
-
3Tilsett de oppbløtte tranebærene og mandlene. Du kan også tilsette rommen som er til overs, etter egen smak. Server gløggen varm.