Hvit gløgg

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Hvit gløgg
Hvis du har lyst til å prøve et alternativ til den klassiske rødvinsgløggen, så bør du prøve vår oppskrift på hvit gløgg. Den er laget på hvitvin og hvit portvin, og til slutt smakes den til med hvit rom. Dessuten inneholder den en masse krydder som sprer en herlig duft i hjemmet og innbyr til hygge.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 100 g skåldede mandler, grovhakket
  • 100 g tranebær
  • 2 dl hvit rom
  • 1 flaske hvitvin
  • ½ flaske hvit portvin
  • 1 appelsin, skåret i skiver
  • Et stykke fersk ingefær (ca. 3 cm), skrellet og
  • skåret i tynne skiver
  • ½ ts svarte pepperkorn
  • 1 ts nelliker
  • 1 ts kardemommekjerner
  • 2 stjerneanis
  • 2 kanelstenger
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha tranebær, hakkede mandler og rom i en bøtte med tettsittende lokk. La dem ligge i bløt i minst 1 time – gjerne over natten.
  • 2
    Når du vil servere gløggen: Ha hvitvin, portvin, appelsin, ingefær og krydder i en gryte, og varm opp blandingen i 15 minutter på lav varme. Unngå at gløggen kommer i kok.
  • 3
    Tilsett de oppbløtte tranebærene og mandlene. Du kan også tilsette rommen som er til overs, etter egen smak. Server gløggen varm.
 
Kokkens merknad
Eventuell gjenværende gløgg kan holdes varm i gryten. Sett på lokket og la stå på platetoppen, skrudd av, og restvarmen fra støpejernet holder gløggen deilig og varm.
 
 
Le Creuset