Ingredienser
- 50 g smør
- 2 x 420 g ferskener på boks, drenert
- Skallet av 1 sitron
- 100 ml melk pluss 30 ml til pensling av deigen
- 5 ml vaniljeekstrakt
- 1 stort egg fra frittgående høns
- 280 g kakemel
- 140 g smør, avkjølt og i terninger
- 140 g sukker
- 1 ts bakepulver
- 2 ss brun farin
- Fløteskum eller vaniljekrem til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft).
-
2Smelt 50 g smør til fyllet frem til det begynner å bli brunt og skumme. Rør det rundt, så det ikke brenner seg. Drener ferskenene, og ta vare på væten til senere. Ha de drenerte ferskenene i det brune smøret, og stek dem i et minutt eller to til de karamelliseres. Ta av varmen, dryss sitronskallet over ferskenene, og del ferskenene mellom fire La Collection Petits Fours-minigrytene.
-
3Pisk melk, vanilje og egg sammen til deigen. Ha mel og smør i en stor røreskål, og kna til det dannes grove smuler. Tilsett sukker og bakepulver, og bland godt. Tilsett de våte ingrediensene til melblandingen, og bland til det dannes en deig. Del deigen i skjefuller mellom de fire minigrytene, pensle med melk og dryss brun farin over. Bak dem i 30–35 minutter til deigen er gyllen og gjennombakt. Server med fløteskum eller vaniljekrem.