Ingredienser
- 2,4 dl fløte
- 0,6 dl rørsukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 6 kardemommefrø, knuste
- 3 store eggeplommer fra frittgående høns
- 1 klype salt
- 90 g rubinsjokolade, hakket (se kokkens merknader for alternativer)
- Marengsstykker til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Tilsett fløte, sukker, vaniljeekstrakt og kardemomme i en mellomstor gryte. Anbring ved middels varme, og rør rundt til alt sukkeret er oppløst. La det stå i 10 minutter for å trekke og kjøle seg litt ned.
-
2I mellomtiden skiller du eggene og har eggeplommene i en mellomstor skål. Pisk dem, og hell den kokte fløten i eggene mens du pisker godt. Tilsett en knivsodd salt, og hell blandingen tilbake i en gryte. Kok ved middels varme, rør konstant til den blir tykkere og smaken av rå egg er kokt ut.
-
3Ta av varmen og tilsett sjokoladen. Rør rundt til all sjokoladen er smeltet.
-
4Fordel moussen i fire La Collection Petits Fours-miniramekiner, og sett i kjøleskapet natten over. Serveres avkjølt med marengsstykker til pynt.
-
5Bruk eggehvitene til å lage marengsen.