- Sjokolade
Ingredienser
- 300 g 70 % mørk sjokolade, hakket
- 4 Earl Grey-teposer
- 120 ml fløte
- 150 g usaltet smør, stuetemperatur
- 80 g kakaonibs
- 300 g hvit sjokolade av god kvalitet, hakket
- 0,7 dl fløte
- skall av 1 lime
- 1 kopp tørket kokosnøtt til topping
- 300 g hvit sjokolade av god kvalitet, hakket
- 0,7 dl fløte
- Frø og belg fra 1 vaniljestang
- 2 spiseskjefulle knuste frysetørkede bringebær (eller jordbær)
- 1,5–2 dl frysetørkede bringebær til topping
-
SLIK GJØR DU
-
1Til Earl Grey-trøflene med mørk sjokolade:
-
2Smelt sjokoladen over vannbad. Tøm Earl Grey-tebladene i en liten gryte, og hell fløten over. Sett over svak varme, og la fløten trekke til den er varm, men den må ikke koke. Sikt fløten gjennom en fin sikt, og hell den over sjokoladen mens du rører godt rundt med en slikkepott. Pisk smøret med en håndmikser til det er lyst og kremaktig. Tilsett smøret til sjokoladen og fløten, og rør det i til det er smeltet og blandet. Blend med en stavmikser til blandingen er emulgert og blank. Legg den i et lavt fat, pakk den inn i plastfolie, og sett den til kjøling i et par timer eller natten over.
-
3Blend halvparten av kakaonibsene til de er middels fine, og tilsett den andre halvparten av kakaonibsene. Bland sammen Når ganachen er stivnet, ruller du den til kuler i spiseklare størrelser (sørg for å ha kalde hender, og jobb raskt). Rull straks i kakaonibs for å dekke jevnt, og legg dem på et brett, dekk dem og sett dem til kjøling til de skal serveres. Server i en La Collection Petits Fours dyp tallerken.
-
4Til trøflene med hvit sjokolade, lime og kokos:
-
5Smelt sjokoladen over vannbad. Ha fløten og limeskallet i en liten gryte, og la det surre. Hell i den smeltede sjokoladen, og rør godt sammen. Blend med en stavmikser til blandingen er emulgert og blank. Legg blandingen på et lavt fat, pakk den inn i plastfolie, og sett den til kjøling i et par timer eller natten over.
-
6Når de har stivnet, former du dem til spiseklare kuler og vender dem i den tørkede kokosen. Legg dem på et brett, dekk dem til og sett til kjøling til de skal serveres. Server i en La Collection Petits Fours dyp tallerken.
-
7Til trøflene med hvit sjokolade og bringebær:
-
8Smelt sjokoladen over vannbad. Ha fløten i en liten gryte sammen med vaniljestangen og -frøene. La fløten surre, og hell over den smeltede sjokoladen, fjern vaniljestangen og kast den. Bland godt. Blend med en stavmikser til blandingen er emulgert og blank. Tilsett de to spiseskjeene med knuste frysetørkede bringebær. Legg blandingen på et lavt fat, pakk den inn i plastfolie, og sett den til kjøling i et par timer eller natten over.
-
9Når den har satt seg, former du den til spiseklare kuler. Vend kulene i de resterende frysetørkede bringebærene. Legg dem på et brett, dekk dem til og sett til kjøling til de skal serveres. Server i en La Collection Petits Fours dyp tallerken.