Kylling braisert i mousserende vin

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Kylling braisert i mousserende vin
HOVEDINGREDIENSER
  • Kylling
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 hel kylling på 2,5 kg
  • 2 ts salt (fordeles underveis)
  • ½ ts nykvernet pepper
  • 1 bunt timian (fordeles underveis)
  • 1 bunt salvie (fordeles underveis)
  • 2 sitroner, halverte
  • 1 appelsin, halvert
  • 60 ml klaret smør eller ghee
  • 1 løk, i skiver
  • 2 stilker selleri, store skiver
  • 2 gulrøtter, store skiver
  • 2 dl Champagne eller Prosecco
  • Ekstra salt og pepper etter smak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Klapp kyllingen tørr innvendig og utvendig, og krydre den med 1½ ts salt og pepper. Fyll kyllingen med 1 sitron og en halv appelsin. Klem ut saften fra de resterende sitronene og appelsinen, og sett til side. Tilsett en halv bunt med timian og salvie på innsiden av kyllingen. Bind beina sammen og knytt med en mathyssing, og legg vingene bak brystene slik at det tilberedes jevnt.
  • 2
    Forvarm ovnen til 200 grader. Varm opp 1 ss i smør i gryten. Tilsett løk, selleri og gulrøtter og ½ ts salt. Så bruner du grønnsakene til de begynner å mykne (5–6 minutter). Tilsett champagne og sitrussaft for å deglasere pannen. Legg kyllingen på toppen av grønnsakene og sett i ovnen.
  • 3
    Stek i 15–20 minutter til kyllingen begynner å brune. Sett varmen ned til 350 grader og stek videre i omtrent 1,5 time, mens du hvert 15–20 minutt, åpner ovnsdøren og heller sjyen over kyllingen. Sjekk kyllingens temperatur med et termometer. Kyllingen er ferdig når den er minst 74 grader. Pass på at du sjekker temperaturen mellom låret og nedre bryst. La kyllingen hvile i 15-20 minutter før den skjæres og serveres. Server kyllingen med stekesjyen, og pynt med resten av urtene.