
HOVEDINGREDIENSER
- Kylling
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 4 kyllingbryst fra frittgående høner, halvert (kyllinglår kan også brukes)
- 2 ss smør
- Olivenolje
- 300 g portobellosopp, i skiver
- 4 sjalottløk, skrellet og skåret i tynne skiver
- Skallet fra 1 sitron
- 2 store kvister timian
- 350 ml kyllingkraft
- 100 ml hvitvin eller 50 ml hvitvinseddik, blandet med 50 ml vann
- 500 ml rømme
- 1 ss smør
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- Bredbladet persille til pynt
-
SLIK GJØR DU
-
1Klapp kyllingen tørr med kjøkkenpapir og krydre med salt. Varm en Le Creuset 24 cm panne på middels varme og drypp olivenolje over. Når den er varm, steker du alle kyllingbitene i omganger til de er gylne, men ikke helt gjennomstekt. Tilsett halvparten av smøret, og smør kyllingen i det smeltede smøret. Ta dem ut av pannen og sett dem til side.
-
2Ha i resten av smøret. Når det er smeltet og skummer, bruner du sjalottløken til den er myk. Tilsett hvitløken og brun til den dufter. Fjern sjalottløken og hvitløken fra pannen. Tilsett soppen og stek til den er gyllen.
-
3Ha sjalottløken og hvitløken tilbake i pannen, og tilsett sitronskall og timian. Deglaser pannen med hvitvin eller hvitvinseddik. Reduser til halv mengde. Tilsett krydder og kraft, og reduser med en tredjedel.
-
4Tilsett rømme i pannen og rør godt for å innarbeide den. Smak til med krydder og tilsett de stekte kyllingbrystene i sausen. Legg lokket på gryten, og la det småkoke på svært lav varme til kyllingen er gjennomstekt, 5–8 minutter. Server med kremet potetmos og hakket persille eller fersk timian.