- Oksekjøtt
Ingredienser
- 1 ½ kg oksehaler skåret i mindre stykker
- 200 g bacon i grove terninger
- 4 ss hvetemel
- Olje til steking
- 4 gulrøtter
- 4 løk
- 5 stilker bladselleri
- 4 fedd hvitløk
- 1 ss tomatpuré
- 1 flaske rødvin
- 8 dl oksekraft
- 20 pepperkorn
- En bunt med 3 laurbær-, timian- og persillestilker
-
SLIK GJØR DU
-
1Vend oksehalestykkene og baconet i mel og brun godt i olje i en stekegryte. Ta kjøttet opp fra gryten og sett det til side.
-
2Tilsett grove biter av gulerøtter, løk, bladselleri og hvitløk i gryten og stek et par minutter.
-
3Tilsett tomatpuré og stek ytterligere noen minutter.
-
4Legg kjøttet tilbake i gryten og tilsett rødvin. Kok opp og la det koke i ca. 15 minuttet uten lokk.
-
5Tilsett deretter kraft, pepperkorn og urtene i gryten. Kok opp igjen og fjern skummet regelmessig.
-
6Legg deretter lokk på gryten og la retten småkoke i ca. 2 ½ time til kjøttet er mørt. Smak til med salt.
-
7Server gryteretten med potetmos tilsatt rikelig med smør og urter.