- Grønnsaker
Ingredienser
- 500 g jordskokker
- 1 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 3 kvaster timian
- 1 liter kyllingkraft eller vann
- ½ dl kremfløte
- Havsalt og nykvernet pepper
- 100 g bacon
- Bladpersille
- 4 kamskjell (kan utelates)
- 1 rødt eple (kan utelates)
- Eventuelt trøffelolje
-
SLIK GJØR DU
-
1Skrell jordskokker, løk og hvitløk og skjær i grove terninger.
-
2Sauter jordskokkene ved middels varme i et par minutter sammen med olivenolje, løk, hvitløk og timiankvaster.
-
3Tilsett vann eller kyllingkraft, og kok suppen i 10-15 minutter, til jordskokkene er møre. Tilsett deretter kremfløte og la suppen småkoke et par minutter.
-
4Stek bacon på en panne, og stek deretter kamskjellene 1-2 minutter på hver side. Hakk persillen og bacon, og skjær eplet i små terninger.
-
5Ta suppen av varmen, ha den i en skål og kjør den glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
-
6Suppen anrettes i en suppeskål. Garner med finhakket persille og stekt kamskjell. Dryss stekte baconbiter over. Avslutt eventuelt med ferske epleterninger og noen dråper trøffelolje.
-
7Server med et godt stykke brød.