Jordskokksuppe

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Jordskokksuppe
Mangler du gode ideer til høstmiddagen? Du kan med fordel utnytte sesongens råvarer. Vi anbefaler en lun og kraftig jordskokksuppe med kamskjell, bacon og friske epler.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Suppe
  • 500 g jordskokker
  • 1 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 kvaster timian
  • 1 liter kyllingkraft eller vann
  • ½ dl kremfløte
  • Havsalt og nykvernet pepper
Garnityr
  • 100 g bacon
  • Bladpersille
  • 4 kamskjell (kan utelates)
  • 1 rødt eple (kan utelates)
  • Eventuelt trøffelolje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skrell jordskokker, løk og hvitløk og skjær i grove terninger.
  • 2
    Sauter jordskokkene ved middels varme i et par minutter sammen med olivenolje, løk, hvitløk og timiankvaster.
  • 3
    Tilsett vann eller kyllingkraft, og kok suppen i 10-15 minutter, til jordskokkene er møre. Tilsett deretter kremfløte og la suppen småkoke et par minutter.
  • 4
    Stek bacon på en panne, og stek deretter kamskjellene 1-2 minutter på hver side. Hakk persillen og bacon, og skjær eplet i små terninger.
  • 5
    Ta suppen av varmen, ha den i en skål og kjør den glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  • 6
    Suppen anrettes i en suppeskål. Garner med finhakket persille og stekt kamskjell. Dryss stekte baconbiter over. Avslutt eventuelt med ferske epleterninger og noen dråper trøffelolje.
  • 7
    Server med et godt stykke brød.