Risgrøt – laget under dynen

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Risgrøt – laget under dynen
Oppskrift på en enkel risengrynsgrøt, en såkalt “dynegrøt”. Kokemetoden bruker mye mindre strøm enn vanlig, men du ender opp med samme resultat. Det er vanligst å lage den med helmelk, siden melk med lavere fettinnhold lettere brenner seg fast.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1,5 liter helmelk
  • 250 g grøtris
  • litt salt
Topping:
  • kanelsukker
  • smør
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Begynn med å koke melken langsomt opp. Melk brenner seg lett fast, så det er viktig at koke langsomt opp
  • 2
    Tilsett risen og la det koke i ca. 5 minutter. Husk å røre hele tiden så det ikke brenner fast
  • 3
    Ta grøten av varmen, pakk den inn i et håndkle og deretter i en dyne. Sett den eventuelt på en bordskåner slik at du ikke risikerer å ødelegge sengetøyet ditt
  • 4
    La grøten stå i et par timer (den kan også stå lenger), og gi den et kort oppkok før servering
  • 5
    Smak til med litt salt og server i små skåler, med kanelsukker og smørøye, naturligvis