Slik bruker du kjøkkenutstyr i rustfritt stål
Seriene Classic i 3-lags rustfritt stål- og Signature i 3-lags rustfritt stål-er perfekte til daglig matlaging og kommer i en rekke ulike former og størrelser. Produkter i rustfritt stål er uunnværlige på kjøkkenet. Du kan alltid stole på disse allsidige grytene og pannenes evne til å varme opp raskt og lede varmen effektivt for å sikre perfekt steking. Kjøkkenutstyr i rustfritt stål er ekstremt holdbart og kan forenkle matlagingen i hverdagen, da det kan motstå høyere temperaturer uten å brenne seg.
Les videre for å lære mer om fordelene ved denne kolleksjonen, og se hvorfor grytene og pannene i trelags rustfritt stål bør være en fast bestanddel på kjøkkenet.
Trelags rustfritt stål, trinn for trinn
Vårt kjøkkenutstyr i trelags rustfritt stål er designet med fokus på yteevne for å hjelpe deg med enhver kulinarisk utfordring. Følg de enkle trinnene nedenfor for å komme i gang, og se disse matlagingsteknikkene for å lære mer og finne inspirasjon.
Før produktet tas i bruk
Fjern alle etiketter og emballasje, vask pannene i varmt såpevann, skyll og tørk grundig av – ’så er du klar til å lage mat. Du trenger ikke å brenne dem inn verken føreller etter bruk..
Den rette varmeinnstillingen
Vårt kjøkkenutstyr i trelags rustfritt stål er velegnet til alle komfyrtyper, herunder induksjon, og ikke minst i ovnen. Det blir ’ raskt varmt, , så bruk lav til middels varme.
Test temperaturen
Bruk vanndråpetesten.. Hvis kalde vanndråper fordamper fra overflaten øyeblikkelig, er kjøkkenutstyret klart til bruk.
Retningslinjer for matlaging
Når du lager mat i en panne uten belegg,må du dekke bunnen med tilstrekkelig med olje eller fett.. La aldri fettet bli rykende varmt.
Du spurte, og vi svarte! Sjekk ut siden med spørsmål og svar for å komme i gang med å bruke rustfritt stål til matlaging
Fordeler og viktige funksjoner
Trelags rustfritt stål er skapt for å vare livet ut og kan brukes daglig. Her er noen av funksjonene og fordelene vi setter mest pris på ved den populære kjøkkenkolleksjonen.
3-lagskonstruksjon
Trelagskonstruksjonen fra bunn til kant gjør denne kolleksjon av kjøkkenutstyr til den raskeste innen oppvarming. Aluminiumskjernen (innkapslet mellom to lag av rustfritt stål for å unngå kontakt med matvarer) reagerer raskt og sørger for ensartet varme og jevn tilberedning. Yttersiden er fremstilt av 18/10-rustfritt stål, noe som gjør den velegnet til induksjonskomfyrer.
Forskjellige muligheter for innsiden
For å gi deg flest mulig alternativer tilbyr vi produkter med eller uten overflatebelegg på innsiden. Overflater uten belegg er ideelle til hurtigsteking og karamellisering, mens non-stick-overflater som slipper maten lett, er et godt valg til matlaging uten mye fett.
Komfortable, sikre håndtak
Både de lange sidehåndtakene og hjelpehåndtakene med enkelt grep er ildfaste opp til 260 °C og designet med fokus på komfort, balanse og kontroll. Når produktet brukes på platetoppen, trenger du ikke en grytelapp, da det lange, hule håndtaket forblir kjølig.
Tettsittende lokk
Kolleksjonen Classic i trelags rustfritt stål har elegante lokk med store løkkehåndtak for enkle løft, selv når du bruker grytelapper. Signature-kolleksjonens lokk har stålknopper og er preget med våre ikoniske tre ringer. Begge lokktypene bidrar til et minimalt væsketap under matlagingen.
Kapasitetsmarkører
Utvalgte produkter, som de dype grytene, har praktiske inngraverte kapasitetsmarkører som sparer deg tid, både under forberedelse og i matlagingen.
Betryggende livstidsgaranti
Våre kolleksjoner i trelags rustfritt stål er skapt for å vare. Ved korrekt bruk og vedlikehold ’ vil de levere lekre måltider hele livet, dag etter dag.
Få inspirasjon til matlagingen
Slik bruker du kjøkkenutstyr i rustfritt stål
Opplev vår kolleksjon
Spørsmål og svar om rustfritt stål: Svar på spørsmålene deres
#1. Kan rustfritt stål has i ovnen?
Vårt kjøkkenutstyr i rustfritt stål er ildfast opp til 260 °C, og kan brukes i alle konvensjonelle ovner.
#2. Kan man bruke rustfritt stål til steking?
Kjøkkenutstyr i rustfritt stål uten belegg er ideelt til steking i panne og hurtigsteking. Aluminiumskjernen reagerer svært raskt, og derfor utmerker utstyret seg til hurtigsteking av kjøtt, fjærkre og skalldyr ved høyere temperaturer.
#3. Kan maten brenne seg fast på overflaten?
For å forhindre at maten brenner seg, bør du alltid bruke lav til middels varme og unngå overoppheting under matlagingen. Sørg for å dekke bunnen av rustfrie stålpanner uten belegg med olje eller fett. Hvis du steker kjøtt, kan det i starten virke som om “det brenner fast ” i pannen, men kjøttet slipper når det er perfekt stekt. Er det stekerester på pannen, kan du enkelt fjerne dem ved å deglasere pannen og samtidig tilberede en lekker saus.
Non-stick-panner kan brukes med litt eller ingen olje/fett takket være den fremragende evnen til å slippe maten.
#4. Må rustfritt stål brennes inn?
Lag et naturlig non-stick-belegg på innsiden av panner i rustfritt stål før du tar dem i bruk, og gjenta hvis de has i oppvaskmaskinen. Gni litt matolje på pannens overflate til det dannes en film. Varm opp pannen i to minutter over middels varme, avkjøl og skyll deretter med varmt vann. Tørk grundig av.
#5. Hvordan vedlikeholder man rustfritt stål?
Selv om det tåler oppvaskmaskin, anbefaler vi håndvask, da det er mer skånsomt enn sterke oppvaskmidler. La det kjøle seg ned, og vask det i varmt såpevann ved hjelp av en myk nylonbørste eller klut. Finn flere tips på vår side om hvordan du rengjør kjøkkenutstyr i rustfritt stål.
Kjøkkenutstyr i rustfritt stål er kjent for sin allsidighet og raske, ensartede varmeledning. Det er en – fantastisk start ’på din Le Creuset-kolleksjon. Ta deg litt tid til å lære hvordan du bruker dette førsteklasses materialet best mulig, da det vil gjøre en stor forskjell når du begynner å lage mat.
Se mer
Se våre tips til rengjøring, bruk, matlagingsteknikker og mye mer for å få mest mulig ut av kjøkkenutstyret i trelags rustfritt stål.