Tartiflette

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Tartiflette
Tartiflette er en klassisk rett med reblochon-ost fra Savoie-regionen i Frankrike.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 kg pastinakker
  • 300 g poteter
  • 300 g bacon
  • 1 løk
  • 1 dl hvitvin
  • 3,5 dl fløte
  • Salt og pepper
  • 300 g Reblochon
  • 50 g revet Comté
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200° C.
  • 2
    Skjær pastinakker og poteter i skiver og blansjer i kokende vann i 3-4 minutter. Hell av vannet.
  • 3
    Skjær bacon i terninger og sprøstek på pannen. Sett til side.
  • 4
    Skjær løk og hvitløk i små terninger, og stek i smør under omrøring til løken er gjennomsiktig.
  • 5
    Tilsett hvitvin i løken og smak til med salt og pepper. Kok blandingen inn i noen minutter før du tilsetter fløten.
  • 6
    Smør et ovnsfat med smør. Legg et lag av pastinakker og poteter fulgt av baconterninger, løkblanding og Reblochon. Avslutt med revet Comté.
  • 7
    Sett fatet i ovnen i ca. 30 min. Tartifletten er ferdig når overflaten bobler, og den er gyllen og sprø.