- Grønnsaker
Ingredienser
- 25 g smør
- 1 fedd hvitløk
- 1 kg pastinakker
- 300 g poteter
- 300 g bacon
- 1 løk
- 1 dl hvitvin
- 3,5 dl fløte
- Salt og pepper
- 300 g Reblochon
- 50 g revet Comté
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200° C.
-
2Skjær pastinakker og poteter i skiver og blansjer i kokende vann i 3-4 minutter. Hell av vannet.
-
3Skjær bacon i terninger og sprøstek på pannen. Sett til side.
-
4Skjær løk og hvitløk i små terninger, og stek i smør under omrøring til løken er gjennomsiktig.
-
5Tilsett hvitvin i løken og smak til med salt og pepper. Kok blandingen inn i noen minutter før du tilsetter fløten.
-
6Smør et ovnsfat med smør. Legg et lag av pastinakker og poteter fulgt av baconterninger, løkblanding og Reblochon. Avslutt med revet Comté.
-
7Sett fatet i ovnen i ca. 30 min. Tartifletten er ferdig når overflaten bobler, og den er gyllen og sprø.