Chili- og tomatsaus med reker og fersk pasta

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Chili- og tomatsaus med reker og fersk pasta
Denne pastaretten med en sterk og kremet saus med tomater og reker, er en ideell hverdagsrett når du ikke vil gå på kompromiss med smaken.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • Olivenolje
  • 1 finhakket løk
  • 2 fedd pressede hvitløk
  • 2 finhakkede sterke, røde chili
  • 1 boks tomater uten skall
  • 125 ml vann
  • 800 g rensede reker
  • 250 ml fløte
  • Salt og pepper
  • ½ ts røkt paprika
  • 2 ss sirup
  • 400 g fersk pasta, f.eks. linguine
 
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm olivenolje i en non-stick wok, og stek løk og hvitløk til de mykner. Tilsett deretter chili, og stek den gyllen.
  • 2
    Tilsett tomater og vann, og la det småkoke i 15–20 minutter.
  • 3
    Varm olivenolje godt på en panne, og lynstek rekene. Bland deretter rekene i tomatsausen.
  • 4
    Rør fløten inn i sausen, og krydre med salt og pepper, røkt paprika og sirup.
  • 5
    Chili- og tomatsausen serveres med kokt pasta, f.eks. linguine.