
Taginen er en naturlig del av husholdningen i Nord-Afrika, hvor den brukes til å lage smakfulle matretter med minimal bruk av væske. Den kan for eksempel brukes til å småkoke lammekjøtt krydret med duftende spisskummen, kanel, chili og ingefær. Appelsinskall og aprikoser gir en autentisk sødme til krydrede retter, noe som er typisk for det marokkanske kjøkken. Mynte og ristede pistasjnøtter runder av retten.
HOVEDINGREDIENSER
- Lam
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 1 finhakket løk
- 2 ss olivenolje
- 1 kg lammekjøtt i terninger
- 1 ts spisskummen
- 1 hel kanelstang
- 1 ts hakket ingefær
- 1 ts hakket hvitløk
- 1 ts tørkede chiliflak eller 1 finhakket grønn chili
- 2 appelsiner, økologiske
- 300 ml lammekraft
- 150 g tørkede aprikoser
- 100 g pistasjnøtter uten skall
- 1 ss olivenolje
- noen mynteblader
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200° C.
-
2Surr løken i 1 ss olivenolje i bunnen av taginen til den er gjennomsiktig, og sett til side.
-
3Brun lammeterningene på alle sider og sett til side.
-
4Tilsett 1 ss olivenolje og spisskummen, kanel, ingefær, hvitløk og chiliflak, og stek i 2 minutter.
-
5Legg lammet tilbake i bunnen av taginen med revet skall og saft fra én appelsin. Tilsett kraften og aprikosene.
-
6Skjær den gjenværende appelsinen i fire deler og tilsett til resten av ingrediensene. Sett på lokket og plasser taginen i en varm ovn i 75 minutter, eller til kjøttet er mørt.
-
7Rist pistasjnøttene i 1 ss olivenolje like før servering. Avkjøl og grovhakk nøttene.
-
8Dryss nøtter og mynteblader over retten og server.
Tips
Server retten med couscous for å skape en ekte marokkansk stemning.
