- Lam
Ingredienser
- 1 finhakket løk
- 2 ss olivenolje
- 1 kg lammekjøtt i terninger
- 1 ts spisskummen
- 1 hel kanelstang
- 1 ts hakket ingefær
- 1 ts hakket hvitløk
- 1 ts tørkede chiliflak eller 1 finhakket grønn chili
- 2 appelsiner, økologiske
- 300 ml lammekraft
- 150 g tørkede aprikoser
- 100 g pistasjnøtter uten skall
- 1 ss olivenolje
- noen mynteblader
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200° C.
-
2Surr løken i 1 ss olivenolje i bunnen av taginen til den er gjennomsiktig, og sett til side.
-
3Brun lammeterningene på alle sider og sett til side.
-
4Tilsett 1 ss olivenolje og spisskummen, kanel, ingefær, hvitløk og chiliflak, og stek i 2 minutter.
-
5Legg lammet tilbake i bunnen av taginen med revet skall og saft fra én appelsin. Tilsett kraften og aprikosene.
-
6Skjær den gjenværende appelsinen i fire deler og tilsett til resten av ingrediensene. Sett på lokket og plasser taginen i en varm ovn i 75 minutter, eller til kjøttet er mørt.
-
7Rist pistasjnøttene i 1 ss olivenolje like før servering. Avkjøl og grovhakk nøttene.
-
8Dryss nøtter og mynteblader over retten og server.