Braiserte svinekjaker med urter og vin

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Braiserte svinekjaker med urter og vin
En perfekt rett til lange høst- og vinterkvelder. Svinekjaker har blitt en populær ingrediens, og de blir usedvanlig møre ved langtidsbraisering.
HOVEDINGREDIENSER
  • Svinekjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 600 g svinekjaker (2-3 stk. per person)
  • 2 ss olje
  • 1 ss tomatpuré
  • 4 fedd hvitløk
  • ½ fl rødvin
  • ½ l vann
  • 10 laurbærblader
  • 6 kvister timian
  • 25 g tørket sopp (utvannet)
  • 3 gulrøtter
  • 2 løk
  • 2 kvister bladselleri
  • 1 ts salt
  • ½ ts knust sort pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Rens svinekjakene og brun dem i gryten med olje.
  • 2
    Tilsett tomatpure, hvitløk og sort pepper. La det steke i ca. 2 minutter.
  • 3
    Hell over rødvin og vann, og la det småkoke i 10 minutter.
  • 4
    Tilsett sopp og timian, og la det småkoke videre i ca. 1 time under lokk.
  • 5
    Tilsett til slutt grønnsakene, og la det småkoke videre i 30 minutter under lokk, til kjøttet er mørt.
  • 6
    Smak til med salt og pepper. Server retten i gryten sammen med potetmos, perlespelt, ris eller brød.