- Svinekjøtt
Ingredienser
- 600 g svinekjaker (2-3 stk. per person)
- 2 ss olje
- 1 ss tomatpuré
- 4 fedd hvitløk
- ½ fl rødvin
- ½ l vann
- 10 laurbærblader
- 6 kvister timian
- 25 g tørket sopp (utvannet)
- 3 gulrøtter
- 2 løk
- 2 kvister bladselleri
- 1 ts salt
- ½ ts knust sort pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Rens svinekjakene og brun dem i gryten med olje.
-
2Tilsett tomatpure, hvitløk og sort pepper. La det steke i ca. 2 minutter.
-
3Hell over rødvin og vann, og la det småkoke i 10 minutter.
-
4Tilsett sopp og timian, og la det småkoke videre i ca. 1 time under lokk.
-
5Tilsett til slutt grønnsakene, og la det småkoke videre i 30 minutter under lokk, til kjøttet er mørt.
-
6Smak til med salt og pepper. Server retten i gryten sammen med potetmos, perlespelt, ris eller brød.