- Grønnsaker
Ingredienser
- 1 finhakket rødløk
- 1 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk, presset
- 2 ss tomatpure
- 1 ss tørket rosmarin
- 1 ss tørket oregano
- ½ ss røkt paprika
- 4 bokser hakkede tomater
- 2 ts sukker
- Salt og pepper
- 1/2 sitron, finrevet skall
- 4 squash (gjerne i forskjellige farger)
- 2 auberginer
- 2 søtpoteter, skrelt
- 5 store tomater
- 30 g parmesanost, finrevet
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C
-
2Tomatsaus: Stek løken i olivenolje i en gryte på middels varme til den er myk. Tilsett hvitløk og litt salt, stek i 1 minutt.
-
3Tilsett tomatpure, rosmarin, oregano og paprika, og la det steke i noen minutter. Tilsett hakkede tomater, fyll en boks halvveis med vann og hell i gryten. Tilsett sukker, sitronskall, og smak til med salt og pepper. La tomatsausen småkoke på middels varme i 10 minutter, eller til den er tykkere. Rør om regelmessig.
-
4I mellomtiden kutter du squash, auberginer, søtpoteter og tomater i skiver på ca 0,5 cm. Ha søtpotet-skivene i en skål med litt vann og sett dem i mikrobølgeovnen. Gi dem først 1 minutt, vend dem i skålen, og gi dem deretter 1,5 minutter til. Hell av overflødig vann og sett dem til side sammen med de andre grønnsakene. Hvis du ikke har mikrobølgeovn, kan du blanchere potetene i kokende vann i 5 minutter.
-
5Hell sausen over i fatet når den har tyknet. Legg i grønnsakene vekselvis i 4-5 rader til fatet er fullt.
-
6Dryss parmesanost over, og bak retten i ovnen i 35-40 minutter, eller til grønnsakene er myke og osten er gyllen og sprø.
-
7La retten hvile i 5 minutter, og server med f.eks en grønn salat og godt brød.