Tian – provençalsk grønnsaksrett

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 1 time Under 1 time
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Tian – provençalsk grønnsaksrett
Full av fargerike grønnsaker! Tian, som ofte forveksles med Ratatouille, er en herlig vegetarisk rett som kan tilberedes i mange varianter, avhengig av hvilke grønnsaker du har i kjøleskapet. I denne utgaven har vi brukt squash, aubergine og søtpoteter, som gir retten et utseende som vil imponere gjestene dine.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Tomatsaus:
  • 1 finhakket rødløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss tørket rosmarin
  • 1 ss tørket oregano
  • ½ ss røkt paprika
  • 4 bokser hakkede tomater
  • 2 ts sukker
  • Salt og pepper
  • 1/2 sitron, finrevet skall
Fyll:
  • 4 squash (gjerne i forskjellige farger)
  • 2 auberginer
  • 2 søtpoteter, skrelt
  • 5 store tomater
  • 30 g parmesanost, finrevet
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C
  • 2
    Tomatsaus: Stek løken i olivenolje i en gryte på middels varme til den er myk. Tilsett hvitløk og litt salt, stek i 1 minutt.
  • 3
    Tilsett tomatpure, rosmarin, oregano og paprika, og la det steke i noen minutter. Tilsett hakkede tomater, fyll en boks halvveis med vann og hell i gryten. Tilsett sukker, sitronskall, og smak til med salt og pepper. La tomatsausen småkoke på middels varme i 10 minutter, eller til den er tykkere. Rør om regelmessig.
  • 4
    I mellomtiden kutter du squash, auberginer, søtpoteter og tomater i skiver på ca 0,5 cm. Ha søtpotet-skivene i en skål med litt vann og sett dem i mikrobølgeovnen. Gi dem først 1 minutt, vend dem i skålen, og gi dem deretter 1,5 minutter til. Hell av overflødig vann og sett dem til side sammen med de andre grønnsakene. Hvis du ikke har mikrobølgeovn, kan du blanchere potetene i kokende vann i 5 minutter.
  • 5
    Hell sausen over i fatet når den har tyknet. Legg i grønnsakene vekselvis i 4-5 rader til fatet er fullt.
  • 6
    Dryss parmesanost over, og bak retten i ovnen i 35-40 minutter, eller til grønnsakene er myke og osten er gyllen og sprø.
  • 7
    La retten hvile i 5 minutter, og server med f.eks en grønn salat og godt brød.