
Cassoulet er typisk fransk «kosemat», men det er mer et konsept enn en egentlig oppskrift. Retten inneholder alltid bønner og saltet flesk eller bacon, men utover det gir enhver kokk retten sitt eget personlige preg. Det kan f.eks. være å ha i lokale pølser eller konfitert and, gris, rapphøne eller gås. Vi har satt sammen det vi mener er den perfekte kombinasjonen, og vi er sikker på at den vil være en hit hos alle som smaker den.
HOVEDINGREDIENSER
- Kjøtt
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 250 g bacon
- 2 ss andefett
- 3 rødløk
- 4 fedd hvitløk
- 2 gulrøtter
- 2 stilker bladselleri
- 4-6 krydrede pølser
- 4 rosmarinkvister
- 4 laurbærblader
- 4 confiterte andelår
- 1 ss tomatpuré
- 1 L kyllingkraft
- 2 bokser limabønner
- 5 ss grovt brødrasp
-
SLIK GJØR DU
-
1Stek store baconterninger lett i andefettet.
-
2Når baconet har fått litt farge, tilsetter du strimlet løk, hvitløk og gulrøtter samt små terninger av selleri i gryten. Surr til løken er gjennomsiktig.
-
3Tilsett pølser og urter i gryten sammen med tomatpuré og kraft.
-
4La alt småkoke i ca. 10 minutter for du tilsetter confiterte andelår og bønner.
-
5La det småkoke i ytterligere 10 minutter før du strør over brødrasp og setter gryten i ovnen på 180 °C i cirka 45 minutter.
-
6Server retten direkte fra gryten sammen med brød og en grønn salat.