Cassoulet

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Cassoulet
Cassoulet er typisk fransk «kosemat», men det er mer et konsept enn en egentlig oppskrift. Retten inneholder alltid bønner og saltet flesk eller bacon, men utover det gir enhver kokk retten sitt eget personlige preg. Det kan f.eks. være å ha i lokale pølser eller konfitert and, gris, rapphøne eller gås. Vi har satt sammen det vi mener er den perfekte kombinasjonen, og vi er sikker på at den vil være en hit hos alle som smaker den.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 250 g bacon
  • 2 ss andefett
  • 3 rødløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 2 stilker bladselleri
  • 4-6 krydrede pølser
  • 4 rosmarinkvister
  • 4 laurbærblader
  • 4 confiterte andelår
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 L kyllingkraft
  • 2 bokser limabønner
  • 5 ss grovt brødrasp
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Stek store baconterninger lett i andefettet.
  • 2
    Når baconet har fått litt farge, tilsetter du strimlet løk, hvitløk og gulrøtter samt små terninger av selleri i gryten. Surr til løken er gjennomsiktig.
  • 3
    Tilsett pølser og urter i gryten sammen med tomatpuré og kraft.
  • 4
    La alt småkoke i ca. 10 minutter for du tilsetter confiterte andelår og bønner.
  • 5
    La det småkoke i ytterligere 10 minutter før du strør over brødrasp og setter gryten i ovnen på 180 °C i cirka 45 minutter.
  • 6
    Server retten direkte fra gryten sammen med brød og en grønn salat.