- Kjøtt
Ingredienser
- 250 g bacon
- 2 ss andefett
- 3 rødløk
- 4 fedd hvitløk
- 2 gulrøtter
- 2 stilker bladselleri
- 4-6 krydrede pølser
- 4 rosmarinkvister
- 4 laurbærblader
- 4 confiterte andelår
- 1 ss tomatpuré
- 1 L kyllingkraft
- 2 bokser limabønner
- 5 ss grovt brødrasp
-
SLIK GJØR DU
-
1Stek store baconterninger lett i andefettet.
-
2Når baconet har fått litt farge, tilsetter du strimlet løk, hvitløk og gulrøtter samt små terninger av selleri i gryten. Surr til løken er gjennomsiktig.
-
3Tilsett pølser og urter i gryten sammen med tomatpuré og kraft.
-
4La alt småkoke i ca. 10 minutter for du tilsetter confiterte andelår og bønner.
-
5La det småkoke i ytterligere 10 minutter før du strør over brødrasp og setter gryten i ovnen på 180 °C i cirka 45 minutter.
-
6Server retten direkte fra gryten sammen med brød og en grønn salat.