- Melkeprodukter
Ingredienser
- 1 vaniljestang
- 2,5 dl melk
- 2,5 dl kremfløte
- 6 eggeplommer
- 125 g sukker
- 2 ss brunt sukker
-
SLIK GJØR DU
-
1Bland fløte og melk.
-
2Snitt vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Rør vaniljefrøene og stangen inn i melke-blandingen.
-
3Blandin gen varmes opp på svak varme til den når kokepunktet, og kokes deretter i ca. 20 min.
-
4Pisk eggeplommene med sukkeret uten å danne skum.
-
5Tøm den varme væsken over egge- plommene og rør rundt. La det hvile i 1 time.
-
6Fjern vaniljestangen, tøm blandingen i formene og bak i ovn i 40 minutter ved 90 °C.
-
7Avkjøl og dryss på brunt sukker. Karamelliser sukkeret på toppen med en gassbrenner for å få sprø overflate.