
Crème brûlée er en tradisjonell fransk dessert som direkte oversatt betyr «brent krem». Den klassiske desserten lages i en crème brûlée-form, hvor en blanding av fløte, sukker, eggeplommer og vanilje blir bakt i ovnen over vannbad ved lav temperatur. På overflaten av den bakte og avkjølte kremen drysses og brennes et fint lag av sukker, slik at desserten får en sprø, karamellisert topp.
HOVEDINGREDIENSER
- Melkeprodukter
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 1 vaniljestang
- 2,5 dl melk
- 2,5 dl kremfløte
- 6 eggeplommer
- 125 g sukker
- 2 ss brunt sukker
-
SLIK GJØR DU
-
1Bland fløte og melk.
-
2Snitt vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Rør vaniljefrøene og stangen inn i melke-blandingen.
-
3Blandin gen varmes opp på svak varme til den når kokepunktet, og kokes deretter i ca. 20 min.
-
4Pisk eggeplommene med sukkeret uten å danne skum.
-
5Tøm den varme væsken over egge- plommene og rør rundt. La det hvile i 1 time.
-
6Fjern vaniljestangen, tøm blandingen i formene og bak i ovn i 40 minutter ved 90 °C.
-
7Avkjøl og dryss på brunt sukker. Karamelliser sukkeret på toppen med en gassbrenner for å få sprø overflate.