Helstekt lammelår

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Helstekt lammelår
I mange franske kjøkken er det et ritual å steke et lammelår, eller gigot som det kalles på fransk. Mens lammet tilberedes, renner det smakfulle lammefettet og de aromatiske krydderne ned på grønnsakene, som gjør dem gylne og karamelliserte.
HOVEDINGREDIENSER
  • Lam
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 lammelår
  • 60 ml olivenolje
  • 10 sjalottløk delt i to
  • 1 hel hvitløk delt opp i fedd
  • 500 g poteter delt i to
  • 1 sitron delt i båter
  • Rosmarin
  • Salt og pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C.
  • 2
    Legg lammelåret i en oval støpejernsgryte fra Le Creuset og hell over oljen. Tilsett salt og pepper. Stek i ovnen i 45 minutter til 1 time (avhengig av størrelse) med lokket på.
  • 3
    Ta ut gryten fra ovnen og tilsett resten av ingrediensene. Tilsett rikelig med salt og pepper og sett gryten tilbake i ovnen. Skru ned varmen til 160 °C og stek i 1 til 1 og en halv time til (avhengig av størrelsen på lammelåret).
  • 4
    Server rett fra ovnen.