
I mange franske kjøkken er det et ritual å steke et lammelår, eller gigot som det kalles på fransk. Mens lammet tilberedes, renner det smakfulle lammefettet og de aromatiske krydderne ned på grønnsakene, som gjør dem gylne og karamelliserte.
HOVEDINGREDIENSER
- Lam
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 1 lammelår
- 60 ml olivenolje
- 10 sjalottløk delt i to
- 1 hel hvitløk delt opp i fedd
- 500 g poteter delt i to
- 1 sitron delt i båter
- Rosmarin
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C.
-
2Legg lammelåret i en oval støpejernsgryte fra Le Creuset og hell over oljen. Tilsett salt og pepper. Stek i ovnen i 45 minutter til 1 time (avhengig av størrelse) med lokket på.
-
3Ta ut gryten fra ovnen og tilsett resten av ingrediensene. Tilsett rikelig med salt og pepper og sett gryten tilbake i ovnen. Skru ned varmen til 160 °C og stek i 1 til 1 og en halv time til (avhengig av størrelsen på lammelåret).
-
4Server rett fra ovnen.