- Svinekjøtt
Ingredienser
- 3 svinemørbrader
- 4 epler
- 600 g pastinakk
- 1 potte timian
- 1 ss pepperrot
- 1 økologisk sitron
- 2 ss flytende honning
- ½ dl epleeddik
- 1 dl eplemost
- salt og pepper
- frisk timian til pynt
-
SLIK GJØR DU
-
1Krydre svinemørbradene med salt og pepper, legg hele timiankvister inntil stykkene og bind kjøtt og timian sammen med kjøkkenhyssing.
-
2Skjær eplene i store biter, og skrell pastinakkene og skjær dem i mindre munnfull-stykker.
-
3Legg epler og pastinakk i gryten og riv over pepperrot og sitronskall.
-
4Strø deretter over salt og pepper.
-
5Drypp over flytende honning, eplemost og epleeddik, og legg mørbradene på toppen av grønnsakene.
-
6Legg lokk på gryten og stek i ovnen i ca. 2 timer ved 170° C . Ta av lokket og stek videre ved 225° C i 15 minutter.
-
7Server skiver av mørbrad med eple og pepperrot, frisk timian og litt av stekevæsken.
-
8Server evt. grovt brød og en frisk grønn salat til.