Ingefær og pæredessert med kanel

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Ingefær og pæredessert med kanel
Denne desserten er et glimrende alternativ til en tradisjonell julekake, og er laget med posjerte pærer, varmt krydder og en god mengde frisk ingefær.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Til de posjerte pærene:
  • 8 mellomstore pærer, undermodne, med stilk, skrellede
  • 330 g rørsukker
  • 1,5 l vann
  • 1 kanelstang
  • 1 vaniljestang, med frøene skrapet ut og stangen lagt til side
  • 5 cm frisk ingefær delt i to
  • 1 sitron
Til julekake:
  • 12 store egg fra frittgående høns
  • 330 g sukker
  • 360 g mandelmel
  • 400 ml yoghurt
  • 2 ts bakepulver
  • 70 g maismel
  • 2 ts støtt kanel
  • 2 ts støtt ingefær
  • Frø fra 1 vaniljestang
Til servering:
  • Melis til å drysse over
  • Frisk vaniljekrem til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Fjern pærekjernene fra bunnen ved hjelp av en melonskje eller en liten skarp kniv. Legg dem i en skål med vann med saften fra en halv sitron mens du tilbereder posjeringsvæsken – dette forhindrer pærene fra å bli misfargede.
  • 2
    Ha vann, sukker, ingefær, kanelstang, den resterende sitronen og vaniljen i en Le Creuset 24 cm dyp gryte, og varm den på middels varme. Kok opp, og la det småkoke. Senk pærene helt ned i væsken, og posjer i 20 minutter. Ta dem ut og putt dem omgående i iskjølt sitronvann for å stoppe tilberedningen og forhindre misfarging.
  • 3
    Forvarm ovnen på 180 °C varmluft.
  • 4
    Smør en Le Creuset 32 cm Heritage rektangulær form og sett til side.
  • 5
    Pisk eggene, vaniljefrøene og sukkeret i en stor røreskål til det er godt blandet.
  • 6
    Sikt maismel, krydder, bakepulver og mandelmel, og sørg for at der ikke er klumper. Pisk de tørre ingrediensene til de er godt blandet. Vend yoghurten i eggene og sukkeret til det er blandet, og vend deretter de tørre ingrediensene i de våte ingrediensene til det er godt blandet.
  • 7
    Arranger de posjerte pærene i den rektangulære skålen, hell deig over pærene, og bak i 1 time og 10 minutter, eller til du kan stikke en kakepinne i, og det ikke henger deig igjen på kakepinnen når du tar den ut.
  • 8
    Ta ut av ovnen, og la det kjøle seg ned. Dryss på melis, og server varm med krem.
  • 9
    Valgfritt Reduser posjeringsvæsken med 3⁄4 til å servere med desserten.