- Frukt
Ingredienser
- 8 mellomstore pærer, undermodne, med stilk, skrellede
- 330 g rørsukker
- 1,5 l vann
- 1 kanelstang
- 1 vaniljestang, med frøene skrapet ut og stangen lagt til side
- 5 cm frisk ingefær delt i to
- 1 sitron
- 12 store egg fra frittgående høns
- 330 g sukker
- 360 g mandelmel
- 400 ml yoghurt
- 2 ts bakepulver
- 70 g maismel
- 2 ts støtt kanel
- 2 ts støtt ingefær
- Frø fra 1 vaniljestang
- Melis til å drysse over
- Frisk vaniljekrem til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Fjern pærekjernene fra bunnen ved hjelp av en melonskje eller en liten skarp kniv. Legg dem i en skål med vann med saften fra en halv sitron mens du tilbereder posjeringsvæsken – dette forhindrer pærene fra å bli misfargede.
-
2Ha vann, sukker, ingefær, kanelstang, den resterende sitronen og vaniljen i en Le Creuset 24 cm dyp gryte, og varm den på middels varme. Kok opp, og la det småkoke. Senk pærene helt ned i væsken, og posjer i 20 minutter. Ta dem ut og putt dem omgående i iskjølt sitronvann for å stoppe tilberedningen og forhindre misfarging.
-
3Forvarm ovnen på 180 °C varmluft.
-
4Smør en Le Creuset 32 cm Heritage rektangulær form og sett til side.
-
5Pisk eggene, vaniljefrøene og sukkeret i en stor røreskål til det er godt blandet.
-
6Sikt maismel, krydder, bakepulver og mandelmel, og sørg for at der ikke er klumper. Pisk de tørre ingrediensene til de er godt blandet. Vend yoghurten i eggene og sukkeret til det er blandet, og vend deretter de tørre ingrediensene i de våte ingrediensene til det er godt blandet.
-
7Arranger de posjerte pærene i den rektangulære skålen, hell deig over pærene, og bak i 1 time og 10 minutter, eller til du kan stikke en kakepinne i, og det ikke henger deig igjen på kakepinnen når du tar den ut.
-
8Ta ut av ovnen, og la det kjøle seg ned. Dryss på melis, og server varm med krem.
-
9Valgfritt Reduser posjeringsvæsken med 3⁄4 til å servere med desserten.