- Kjøtt
- Ost
Ingredienser
- 600 g rosenkål
- 15 ml olivenolje
- 50 g smør
- Havsalt og nykvernet svart pepper etter smak
- 150 g bacon, hakket
- 1⁄4 ciabattabrød, revet i små stykker
- 10 g hakket persille
- 60 g revet parmesan
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær et kryss i bunnen av rosenkålen for å sikre en ensartet tilberedning. Fyll din Le Creuset 24 cm Chef's Pan i 3-lags rustfritt stål med vann, og kok opp. Blansjer rosenkålen i 3–5 minutter, hell ut vannet, og dypp dem i isvann.
-
2Tilsett bacon sammen med 15 ml olivenolje i den samme gryten du tilberedte rosenkålene i, for å lage den sprø skorpen. Stek til de er sprø, ta dem ut av pannen, og legg dem til side. Tilsett de revne ciabattastykkene til det resterende baconfettet for ekstra smak, og stek til det er gyllenbrunt og sprøtt. Fjern fra pannen, og bland med bacon, revet parmesan og persille.
-
3Hurtigstek rosenkålen i olivenolje og smør, og krydre godt med salt og pepper. Dryss med bacon og parmesan, og server med det samme!
-
4*Tips: Lag en grateng med restene. Legg dem i et Le Creuset Heritage-fat med grønnsaksbuljong, fløte og revet ost, og bak dem i ovnen.