- Grønnsaker
Ingredienser
- 6 hele hvitløk
- 750 ml olivenolje
- 3 kvister rosmarin
- Havsalt etter behov
- 1,5 kg poteter, skrellede
- 100 g smør i terninger
- Havsalt og nykvernet svart pepper etter smak
- 2–3 kvister rosmarin
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 90 °C (varmluft) for å lage hvitløksoljen. Skjær noen av hvitløkene i to (løken på tvers), og la resten være hele.
-
2Tilsett hvitløk og olivenolje i en Le Creuset Toughened Non-Stick 26 cm firkantet langpanne, og ha i en forvarmet ovn. La det simre i 90 minutter, eller til feddene er myke å ta på. Ta hvitløken ut av langpannen, og la det kjøle seg helt ned.
-
3Mens hvitløken er i ovnen koker du potetene i en gryte til de er møre – en skarp kniv skal kunne gå gjennom potetene uten motstand. Tøm vannet helt ut. La potetene ligge i den varme gryten, tilsett 50 g smør, salt og pepper og 60 ml hvitløksconfitolje. Rist potetene godt til kantene er ru. Dette gir potetene et sprøtt ytre og et mykt indre.
-
4Overfør potetene til den samme non-stick 26 cm firkantede langpannen (med hvitløksconfitoljen fjernet), og drypp dem med ytterligere 45 ml hvitløksconfitolje og det resterende smøret i terninger. Tilsett salt og rosmarinkvister. Stek i 45 til 60 minutter, og vend potetene hvert 15. minutt for å skape en deilig sprø, gyllen skorpe. Server varmt, og nyt!
-
5*TIPS: Hvitløksconfitoljen er også en fantastisk hjemmelaget gave! Hell bare oljen på steriliserte krukker eller flasker, og tilsett en kvist rosmarin for ekstra smak. Oppbevar resterende hvitløksconfitolje i kjøleskapet.