- Kjøtt
Ingredienser
- 2,3 kg hel and, innmaten fjernet
- havsalt, til å smake til med
- 15 ml olivenolje
- 4 rødløk, delt i fire deler
- 1 halv hvitløk
- 20 g fersk salvie
- 1 x 300 g glass appelsinmarmelade
-
SLIK GJØR DU
-
1Tilfør litt eleganse til middagsbordet med denne sprø, stekte anden, glasert med appelsinmarmelade. Tørk anden med kjøkkenpapir, og anbring den på en rist over en stekeplate. La den lufttørke i kjøleskapet over natten.
-
2Neste dag setter du ovnen til 220/210 °C varmluft.
-
3Gni en god knivsodd salt over skinnet og drypp med litt olivenolje. Anbring anden med brystsiden opp i en Le Creuset 31 cm Signature Oval støpejernsgryte, og stek i 20 minutter.
-
4Ta den ut av ovnen, og reduser ovnstemperaturen til 180 °C. Legg hvitløk, rødløk og halvparten av salviebladene under og omkring anden i gryten, og sett den tilbake i ovnen for å steke i 1 time med lokket på.
-
5Ha marmelade i en liten gryte, og la det småkoke kort så det blir gjennomvarmt. Ta av lokket på gryten, og stek anden i ytterligere 30 minutter. Bruk deretter en grill- og bakepensel til å glasere anden med halvparten av marmeladen. Sett anden tilbake i ovnen i 20 minutter uten lokk.
-
6Ta den ut igjen, og arranger de resterende salviebladene forsiktig langs overflaten av andebrystet for å skape et flott mønster. Pensle anden med mer marmelade, og steg i 10 minutter.
-
7La anden hvile i 20 minutter før du skjærer opp og serverer.