- Frukt
Ingredienser
- 250 g mykt smør
- 250 g sukker
- 4 egg
- 75 g revet, rå marsipan
- 200 g mel
- 1 ts bakepulver
- 200 g friske bær etter smak – jeg har brukt blåbær, men bringebær og bjørnebær egner seg også godt
- 25 g skoldede, hakkede mandler
- 2 ½ dl crème fraîche (18 %)
- ½ ts vaniljepulver eller frø fra ½ vaniljestang
-
SLIK GJØR DU
-
1Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en bolle.
-
2Tilsett eggene ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
-
3Tilsett den revne marsipanen.
-
4Bland bakepulveret i melet og vend blandingen forsiktig inn i røren.
-
5Smør en bakeform eller et fint ovnsfast fat (her brukes et ovnsfast fat på ca. 32 x 22 cm).
-
6Hell røren i fatet og fordel bærene over. Dryss de hakkede mandlene over.
-
7Stek kaken på 170° i ca 50–60 minutter til den er gjennomstekt. Stikk kaken med en gaffel; det skal ikke være røre på gaffelen når du tar den ut.
-
8Server kaken varm med crème fraîche rørt med vanilje.