- Mel
Ingredienser
- 120 g smør, smeltet
- 110 g strøsukker
- 3 egg
- 120 g kjernemelk
- 2 ts vaniljepaste
- 200 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- Et dryss salt
- 20 g kakaopulver
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på forvarme på 180 °C.
-
2Strek Le Creuset 18,5 cm Mini Loaf-formen med bakepapir.
-
3Smelt smøret og sett det til side. Pisk sammen sukker og egg med en elektrisk mikser til dobbel størrelse. Pisk sammen smeltet, avkjølt smør, kjernemelk og vaniljepasta. Tilsett blandingen av kjernemelk langsomt i eggene og sukkeret mens du pisker.
-
4Sikt inn mel, salt og bakepulver samtidig. Rør forsigtigt de tørre ingrediensene i, en tredjedel av gangen, de våte ingrediensene til de akkurat er blandet. Fordel deigen i to separate boller.
-
5Sift kakaopulveret i én bolle, og rør forsiktig for å blande en sjokoladedei. Hell vekselvis deigen i brødformen for å skape en marmoreffekt, start med vanilje, deretter sjokolade og gjenta.
-
6Sett en kniv i deigen og lag en sikksakkbevegelse. Bak i 35-40 minutter eller til kaken er ferdig. La kaken avkjøles i formen i 20 minutter før du vender den ut på en rist. Server kaken når den er avkjølt.