Liten marmorkake

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Liten marmorkake
Det beste fra begge verdenene! Denne lille kaken, bakt i vår lille brødform, er fylt med både vanilje og kakao og har et innbydende, marmorert utseende.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 120 g smør, smeltet
  • 110 g strøsukker
  • 3 egg
  • 120 g kjernemelk
  • 2 ts vaniljepaste
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • Et dryss salt
  • 20 g kakaopulver
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Sett ovnen på forvarme på 180 °C.
  • 2
    Strek Le Creuset 18,5 cm Mini Loaf-formen med bakepapir.
  • 3
    Smelt smøret og sett det til side. Pisk sammen sukker og egg med en elektrisk mikser til dobbel størrelse. Pisk sammen smeltet, avkjølt smør, kjernemelk og vaniljepasta. Tilsett blandingen av kjernemelk langsomt i eggene og sukkeret mens du pisker.
  • 4
    Sikt inn mel, salt og bakepulver samtidig. Rør forsigtigt de tørre ingrediensene i, en tredjedel av gangen, de våte ingrediensene til de akkurat er blandet. Fordel deigen i to separate boller.
  • 5
    Sift kakaopulveret i én bolle, og rør forsiktig for å blande en sjokoladedei. Hell vekselvis deigen i brødformen for å skape en marmoreffekt, start med vanilje, deretter sjokolade og gjenta.
  • 6
    Sett en kniv i deigen og lag en sikksakkbevegelse. Bak i 35-40 minutter eller til kaken er ferdig. La kaken avkjøles i formen i 20 minutter før du vender den ut på en rist. Server kaken når den er avkjølt.