- Frukt
Ingredienser
- 3 store egg fra frittgående høner
- 225 g sukker
- 120 ml yoghurt
- 75 g smør i terninger
- Det ytre skallet fra 3 sitroner
- 10 g valmuefrø
- 170 g hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1 ts bakepulver
- Saften fra 1/2 sitron
- 200 g sukker
- 240 ml vann
- 2 sitroner i tynne skiver
- 150 g melis
- 2-3 spiseskje sitronsaft
- Kandiserte sitroner
-
SLIK GJØR DU
-
1Sett ovnen på forvarme på 180 °C.
-
2Strek Le Creuset 18,5 cm Mini Loaf-formen med bakepapir.
-
3Legg eggene og sukkeret i en bolle. Bruk en elektrisk mikser og visp til den er blek og luftig, omtrent 3 minutter. Legg i yoghurt og visp i ca. 1 minutt. Ha smøret i mikrobølgeovnen. Når den er smeltet, fjern og tilsett sitronskall og valmuefrø. Sikt inn mel, salt og bakepulver samtidig. Rør forsiktig inn smøret og tilsett sitronsaft. Hell deigen i formen og bak i 35-40 minutter, eller til kaken er bakt ferdig.
-
4For kandiserte sitroner, legg sukker og vann i en 20 cm lang Le Creuset Toughened non-stick stekepanne. La sukkeret løse seg opp. Tilsett sitronskivene når de er oppløst. Posjer i 25 minutter i væsken. Ta så ut og sett til side mens du tar vare på sirupen.
-
5For å lage glasuren, sil melisen i en bolle og tilsett sitronsaft, rør til alt er blandet og tykt. Når kaken kommer ut av ovnen, lager du huller i den. Pensle så den varme sirupen over slik at den trekker ned i kaken. La kaken avkjøles i formen i 20 minutter før du vender den ut på en rist. Hell glasuren over når kaken er helt avkjølt. Serveres med kandiserte sitroner.