Den ultimate Coq au Vin

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Den ultimate Coq au Vin
Denne klassiske franske retten er full av dype, nyanserte smaker, og er en vinnende oppskrift når du prøver å imponere et selskap.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

MARINADE
  • 1 1⁄2 liter rødvin
  • 30 g frisk timian
  • 2 laurbærblader
  • 6 sellerier skåret i terninger
  • 4 gulrøtter, skrelt og skåret i terninger
  • 2 løk, skrelt og skåret i terninger
  • 4 fedd hvitløk, skrelt
COQ AU VIN
  • 16 stykker kylling (8 overlår, 8 underlår)
  • 200 g pancetta eller bacon, skåret i store terninger
  • Olivenolje
  • 20 babyløk, skrelt og halvert
  • Salt og pepper etter smak
  • 150 ml portvin
  • 20 ml sherryeddik
  • 150 ml brandy
  • 500 g baby portobello sopp
  • 1 liter oksebuljong
  • SLIK GJØR DU

  • 1
  • 2
    For å lage marinaden, legg alle ingrediensene i en kasserolle på middels varme, og reduser til halv mengde. Sett til side for avkjøling.
  • 3
    Legg kyllingen og pancettaen i en bolle og dekk til med den avkjølte marinaden. La den marinere, tildekket, over natten. Pass på at den er nedsenket i marinaden.
  • 4
    Forvarm ovnen til 180 °C. Ta ut kyllingen og pancettaen fra marinaden, tørk av med et papirhåndkle og krydre godt. Sil marinaden og behold væsken.
  • 5
    Varm en 31 cm Signature oval støpejernsgryte med olivenolje og stek pancetta til den er gyllen. Sett til side. Brun kyllingen i gryten til den er gylden og sett den tilside med pancettaen. Karamelliser løken i gryten til den er gyllen, og krydre med salt og pepper.
  • 6
    Deglaser gryten med portvin, sherryeddik og konjakk. Når væsken er redusert, tilsetter du marinaden og reduserer den med to tredjedeler. Sauter soppen i en stekepanne, og sett dem til side.
  • 7
    Tilsett løken i den reduserte kokevæsken i gryten sammen med kyllingen, pancettaen og soppen. Tilsett buljongen og sett det på middels varme til det småkoker. Sett i ovnen med lokket på i 1 time og 30 minutter til kyllingen er mør og faller av beinet.
  • 8
    Når kyllingen er gjennomstekt, fjerner du bitene og pancettaen fra væsken. Varm opp gryten på middels høy varme og reduser til sausen er tykk. Legg kyllingen tilbake i sausen sammen med pancetta, soppen og hakket persille. Server med kremet potetmos eller polenta.