- Kjøtt
Ingredienser
- 1 1⁄2 liter rødvin
- 30 g frisk timian
- 2 laurbærblader
- 6 sellerier skåret i terninger
- 4 gulrøtter, skrelt og skåret i terninger
- 2 løk, skrelt og skåret i terninger
- 4 fedd hvitløk, skrelt
- 16 stykker kylling (8 overlår, 8 underlår)
- 200 g pancetta eller bacon, skåret i store terninger
- Olivenolje
- 20 babyløk, skrelt og halvert
- Salt og pepper etter smak
- 150 ml portvin
- 20 ml sherryeddik
- 150 ml brandy
- 500 g baby portobello sopp
- 1 liter oksebuljong
-
SLIK GJØR DU
-
1
-
2For å lage marinaden, legg alle ingrediensene i en kasserolle på middels varme, og reduser til halv mengde. Sett til side for avkjøling.
-
3Legg kyllingen og pancettaen i en bolle og dekk til med den avkjølte marinaden. La den marinere, tildekket, over natten. Pass på at den er nedsenket i marinaden.
-
4Forvarm ovnen til 180 °C. Ta ut kyllingen og pancettaen fra marinaden, tørk av med et papirhåndkle og krydre godt. Sil marinaden og behold væsken.
-
5Varm en 31 cm Signature oval støpejernsgryte med olivenolje og stek pancetta til den er gyllen. Sett til side. Brun kyllingen i gryten til den er gylden og sett den tilside med pancettaen. Karamelliser løken i gryten til den er gyllen, og krydre med salt og pepper.
-
6Deglaser gryten med portvin, sherryeddik og konjakk. Når væsken er redusert, tilsetter du marinaden og reduserer den med to tredjedeler. Sauter soppen i en stekepanne, og sett dem til side.
-
7Tilsett løken i den reduserte kokevæsken i gryten sammen med kyllingen, pancettaen og soppen. Tilsett buljongen og sett det på middels varme til det småkoker. Sett i ovnen med lokket på i 1 time og 30 minutter til kyllingen er mør og faller av beinet.
-
8Når kyllingen er gjennomstekt, fjerner du bitene og pancettaen fra væsken. Varm opp gryten på middels høy varme og reduser til sausen er tykk. Legg kyllingen tilbake i sausen sammen med pancetta, soppen og hakket persille. Server med kremet potetmos eller polenta.