- Mel
Ingredienser
- 1 ¼ dl melk
- 2 store egg
- ½ ts salt
- 2 ss sukker
- 1 ts vanilje
- 1 ½ dl mel
- Ca. 10 g smør til pannen
- Friske bær
- Hakkede mandler
- Hakket sjokolade
- Frisk mynte
-
SLIK GJØR DU
-
1Hell melken i en bolle og tilsett mel, sukker, salt og vanilje. Pisk godt sammen.
-
2Tilsett eggene og visp igjen til deigen er helt glatt. La pannekakerøren hvile i ca 30 minutter.
-
3Forvarm ovnen til 200 oC (varmluft) og sett støpejernspannen inn i ovnen for å varme den opp.
-
4Ta pannen ut av ovnen når rører har hvilt ferdig.
-
5Legg smør i pannen og la den smelte før røren helles på. Sørg for at deigen flyter ut over hele pannen.
-
6Sett pannen i ovnen igjen, og la pannekaken bake i ca. 15–20 min. Deigen skal heve seg opp langs kanten av pannen. Pannekaken er ferdig når den er fint lysebrun i midten, og litt mer brun og sprø på kantene.
-
7Pynt den varme pannekaken med friske bær, hakkede mandler, sjokolade og mynteblader, og serverer den i pannen. .