Nederlandsk pannekake (ovnsbakt pannekake)

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Nederlandsk pannekake (ovnsbakt pannekake)
Nederlandsk pannekake er en ovnsbakt pannekake - perfekt for din støpejernspanne. Pynt den ovnsbakte pannekaken med friske bær og hakket sjokolade.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Pannekakedeig:
  • 1 ¼ dl melk
  • 2 store egg
  • ½ ts salt
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vanilje
  • 1 ½ dl mel
  • Ca. 10 g smør til pannen
Garnityr:
  • Friske bær
  • Hakkede mandler
  • Hakket sjokolade
  • Frisk mynte
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Hell melken i en bolle og tilsett mel, sukker, salt og vanilje. Pisk godt sammen.
  • 2
    Tilsett eggene og visp igjen til deigen er helt glatt. La pannekakerøren hvile i ca 30 minutter.
  • 3
    Forvarm ovnen til 200 oC (varmluft) og sett støpejernspannen inn i ovnen for å varme den opp.
  • 4
    Ta pannen ut av ovnen når rører har hvilt ferdig.
  • 5
    Legg smør i pannen og la den smelte før røren helles på. Sørg for at deigen flyter ut over hele pannen.
  • 6
    Sett pannen i ovnen igjen, og la pannekaken bake i ca. 15–20 min. Deigen skal heve seg opp langs kanten av pannen. Pannekaken er ferdig når den er fint lysebrun i midten, og litt mer brun og sprø på kantene.
  • 7
    Pynt den varme pannekaken med friske bær, hakkede mandler, sjokolade og mynteblader, og serverer den i pannen. .
 
Tips
Du må bruke en støpejernspanne (stekepanne i støpejern) som er beregnet på bruk i ovn. Oppskriften passer til en panne med en diameter på 26 cm diameter.
 
 
Le Creuset