Ostebiter med feta og mozzarella

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Ostebiter med feta og mozzarella
Ostebiter med feta og mozzarella er en lekker og enkel snackrett som kan serveres før den øvrige maten.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ost
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 175 g fetaost
  • 125 g mozzarella
  • 50 g hvetemel
  • salt og nykvernet pepper
  • 1 ss provencekrydder
  • 1 egg
  • 100 g strøkavring eller griljermel
  • 1 liter frityrolje
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skjær feta og mozzarella i terninger på ca. 3 x 3 cm.
  • 2
    Ha melet i en bolle, og rør inn salt, pepper og provencekrydder.
  • 3
    Pisk egget i en annen bolle, og hell strøkavring i en tredje bolle.
  • 4
    Dypp osteterningene først i mel, så i egg og vend dem til slutt i strøkavring.
  • 5
    Varm oljen i en støpejernsgryte. Test om oljen er varm nok med en bakepinne. Når det kommer bobler rundt pinnen, er oljen klar.
  • 6
    Frityrstek osteterningene til de er gylne og sprøe, og la fettet dryppe av på kjøkkenpapir.
 
Tips
Stikk eventuelt en trepinne i de sprøstekte ostebitene, og server gjerne med plommesyltetøy og musserende vin i glasset!
 
 
Le Creuset