
Ostebiter med feta og mozzarella er en lekker og enkel snackrett som kan serveres før den øvrige maten.
HOVEDINGREDIENSER
- Ost
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 175 g fetaost
- 125 g mozzarella
- 50 g hvetemel
- salt og nykvernet pepper
- 1 ss provencekrydder
- 1 egg
- 100 g strøkavring eller griljermel
- 1 liter frityrolje
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær feta og mozzarella i terninger på ca. 3 x 3 cm.
-
2Ha melet i en bolle, og rør inn salt, pepper og provencekrydder.
-
3Pisk egget i en annen bolle, og hell strøkavring i en tredje bolle.
-
4Dypp osteterningene først i mel, så i egg og vend dem til slutt i strøkavring.
-
5Varm oljen i en støpejernsgryte. Test om oljen er varm nok med en bakepinne. Når det kommer bobler rundt pinnen, er oljen klar.
-
6Frityrstek osteterningene til de er gylne og sprøe, og la fettet dryppe av på kjøkkenpapir.
Tips
Stikk eventuelt en trepinne i de sprøstekte ostebitene, og server gjerne med plommesyltetøy og musserende vin i glasset!
