Ostekake med bær og hvit sjokolade

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Ostekake med bær og hvit sjokolade
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Til skorpen
  • 200 g digestive kjeks
  • 80 g kokosmel, ristet
  • 125 g smeltet smør
Til fyllet
  • 250 g kremost av god kvalitet, myknet
  • 250 g ricotta
  • 250 g ricotta
  • 150 g sukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss sitronskall, finrevet
  • 1 vaniljestang, frøene er tatt ut
  • 2 store egg fra frittgående høner
  • 2 ts. maismel
  • 2 ts. vann
  • 100 g hvit sjokolade, smeltet
  • 125 g blandede friske bær
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C / varmluft 180 °C.
  • 2
    Lag kjeksbunnen ved å knuse kjeksene i en blender til de minner om fine brødsmuler. Deretter blandes de med kokosmelet og smøret.
  • 3
    Trykk blandingen inn i bunnen og opp på sidene av en 22 cm Le Creuset Signature buffetgryte så den danner en skorpe. Stek bunnen i 8-10 minutter til den er gylden. Ta den ut av ovnen og la den avkjøles helt før du tilsetter fyllet.
  • 4
    Til fyllet skal ovnen skrues ned til 160 °C/varmluft 140 °C/gassmerke 1. Bland kremost, ricotta, sukker, sitronskall og -saft, vanilje og egg i en blender til blandingen er jevn. Bland maismel og vann godt sammen i en kopp, tilsett så osteblandingen i blenderen sammen med den smeltede hvite sjokoladen og bland alt sammen.
  • 5
    Hell blandingen over kjeksbunnen og strø over bær. Stek kaken i 45 - 55 minutter til den er gyllen og fast, men litt geléaktig i midten. La den avkjøles i romtemperatur i en time før servering.