
HOVEDINGREDIENSER
- Frukt
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
Til skorpen
- 200 g digestive kjeks
- 80 g kokosmel, ristet
- 125 g smeltet smør
Til fyllet
- 250 g kremost av god kvalitet, myknet
- 250 g ricotta
- 250 g ricotta
- 150 g sukker
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss sitronskall, finrevet
- 1 vaniljestang, frøene er tatt ut
- 2 store egg fra frittgående høner
- 2 ts. maismel
- 2 ts. vann
- 100 g hvit sjokolade, smeltet
- 125 g blandede friske bær
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 200 °C / varmluft 180 °C.
-
2Lag kjeksbunnen ved å knuse kjeksene i en blender til de minner om fine brødsmuler. Deretter blandes de med kokosmelet og smøret.
-
3Trykk blandingen inn i bunnen og opp på sidene av en 22 cm Le Creuset Signature buffetgryte så den danner en skorpe. Stek bunnen i 8-10 minutter til den er gylden. Ta den ut av ovnen og la den avkjøles helt før du tilsetter fyllet.
-
4Til fyllet skal ovnen skrues ned til 160 °C/varmluft 140 °C/gassmerke 1. Bland kremost, ricotta, sukker, sitronskall og -saft, vanilje og egg i en blender til blandingen er jevn. Bland maismel og vann godt sammen i en kopp, tilsett så osteblandingen i blenderen sammen med den smeltede hvite sjokoladen og bland alt sammen.
-
5Hell blandingen over kjeksbunnen og strø over bær. Stek kaken i 45 - 55 minutter til den er gyllen og fast, men litt geléaktig i midten. La den avkjøles i romtemperatur i en time før servering.