- Pasta
Ingredienser
- 1 ss smør
- 1 løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss Herbes de Provence
- 700 g hakket svinekjøtt
- 15 g frisk persille, finhakket
- 15 g frisk dill, finhakket
- 100 g ferskt brød (f.eks. loff eller surdeigsbrød), blendet til smuler
- salt og pepper, etter smak
- 1 egg, lett sammenpisket
- 50 g smør
- 100 g hvetemel
- 1 dl hvitvin
- 7,5 dl kylling- eller oksefond
- 40 g ripsgelé
- salt og pepper, etter smak
- 10 g frisk persille, finhakket
- 10 g frisk dill, finhakket
- 1 dl fløte
- 750 g frisk pasta (f.eks. tagliatelle)
-
SLIK GJØR DU
-
1Kjøttboller:
-
2Sett ovnen på 200 °C
-
3Varm opp gryten ved middels varme, og smelt smøret i denne. Tilsett løk, og stek til de er myke. Tilsett hvitløk og Herbes de Provence, og stek videre i et par minutter. Ha løkblandingen i en skål, og la det stå til avkjøling.
-
4Ha svinekjøtt, persille, dill, brødsmuler og den avkjølte løkblandingen i en stor skål. Tilsett en god mengde salt og pepper og det sammenpiskede egget. Bland alt med hendene eller en skje, men unngå å elte farsen for mye, da det vil gjøre kjøttbollene seige.
-
5Del farsen i 24 klumper, og rull den til kuler. Legg dem på en stekeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen i 15–18 minutter til det har fått en gyllen farge.
-
6Hvitvinssaus:
-
7Smelt smøret ved middels varme i gryten du stekte løkene i – det vil gi ekstra smak til sausen. Pisk i hvetemel, og sørg for at det stekes i et par minutter for å unngå melsmak i sausen.
-
8Tilsett fond til meljevningen gradvis mens du pisker. Pisk deretter i ripsgelé og smak til med salt og pepper.
-
9Ta sausen av varmen, og pisk i persille, dill og fløte. Vend kjøttbollene i sausen, og hold den varm på komfyren mens du koker pastaen.
-
10Kok pasta som anvist på pakken. Drener pastaen for vann når den er ferdig, og vend den sammen med kjøttboller og saus.