Pasta med kjøttboller og hvitvinssaus

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Pasta med kjøttboller og hvitvinssaus
Vil du prøve et spennende alternativ til klassisk spagetti med kjøttboller og tomatsaus, så er dette oppskriften for deg! Retten består av kjøttboller med masser av krydderurter i en kremaktig hvitvinssaus og serveres med frisk tagliatelle. Det er en rett som hele familien vil elske!
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Kjøttboller:
  • 1 ss smør
  • 1 løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss Herbes de Provence
  • 700 g hakket svinekjøtt
  • 15 g frisk persille, finhakket
  • 15 g frisk dill, finhakket
  • 100 g ferskt brød (f.eks. loff eller surdeigsbrød), blendet til smuler
  • salt og pepper, etter smak
  • 1 egg, lett sammenpisket
Hvitvinssaus:
  • 50 g smør
  • 100 g hvetemel
  • 1 dl hvitvin
  • 7,5 dl kylling- eller oksefond
  • 40 g ripsgelé
  • salt og pepper, etter smak
  • 10 g frisk persille, finhakket
  • 10 g frisk dill, finhakket
  • 1 dl fløte
  • 750 g frisk pasta (f.eks. tagliatelle)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Kjøttboller:
  • 2
    Sett ovnen på 200 °C
  • 3
    Varm opp gryten ved middels varme, og smelt smøret i denne. Tilsett løk, og stek til de er myke. Tilsett hvitløk og Herbes de Provence, og stek videre i et par minutter. Ha løkblandingen i en skål, og la det stå til avkjøling.
  • 4
    Ha svinekjøtt, persille, dill, brødsmuler og den avkjølte løkblandingen i en stor skål. Tilsett en god mengde salt og pepper og det sammenpiskede egget. Bland alt med hendene eller en skje, men unngå å elte farsen for mye, da det vil gjøre kjøttbollene seige.
  • 5
    Del farsen i 24 klumper, og rull den til kuler. Legg dem på en stekeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen i 15–18 minutter til det har fått en gyllen farge.
  • 6
    Hvitvinssaus:
  • 7
    Smelt smøret ved middels varme i gryten du stekte løkene i – det vil gi ekstra smak til sausen. Pisk i hvetemel, og sørg for at det stekes i et par minutter for å unngå melsmak i sausen.
  • 8
    Tilsett fond til meljevningen gradvis mens du pisker. Pisk deretter i ripsgelé og smak til med salt og pepper.
  • 9
    Ta sausen av varmen, og pisk i persille, dill og fløte. Vend kjøttbollene i sausen, og hold den varm på komfyren mens du koker pastaen.
  • 10
    Kok pasta som anvist på pakken. Drener pastaen for vann når den er ferdig, og vend den sammen med kjøttboller og saus.
 
Tips:
Fukt hendene dine med vann eller litt olje når du skal rulle kjøttbollene. Det forhindrer farsen fra å klistre til hendene dine.
Sausen kan lages med kyllingfond, oksefond eller en blanding av begge. Kyllingfond gir en lett og lys saus med en mild smak, mens oksefond gir en mørkere saus med en mer intens smak. Valget er ditt.
 
 
Le Creuset