- Pasta
Ingredienser
- 500 g frosne grønne erter, pluss ekstra til servering
- 60 ml vann
- 125 g basilikumpesto, kjøpt
- Saft og skall fra 1 sitron
- 500 g spagetti
- Geitost eller parmesan til servering
- Havsalt og nykvernet svart pepper etter smak
-
SLIK GJØR DU
-
1Ha vann i en Le Creuset 24 cm dyp gryte i 3-lags rustfritt stål, smak til med salt, og kok opp. Blansjer ertene, fjern dem med en hullskje, og ha dem straks i isvann, da dette vil holde dem lysegrønne og friske, og sett til side. Kok pastaen i det samme vannet til den er al dente.
-
2Mens pastaen tilberedes lager du ertepestoen ved å drenere 500 g erter og blende dem sammen med vann, basilikumpesto og skallet, samt saften fra en sitron til massen er glatt. Smak den til.
-
3Når pastaen er klar, drenerer du den og tar vare på en øse eller to med pastavann. Ha den varme pastaen tilbake i gryten, og vend den i ertepestoen. Tilsett et par spiseskjefuller av pastavannet du tok vare på, da dette vil løsne pastaen og gjøre sausen litt mer kremaktig, noe som hjelper den å klebe til pastaen.
-
4Anrett i Le Creuset-pastaskåler, mens den er varm, og topp med smuldret geitost eller revet parmesan. Pynt med erter og erteskudd, samt et par dråper olivenolje, og server.