Spagetti med grønn ertepesto

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Spagetti med grønn ertepesto
Dette one-pot-vidunderet er en deilig middag som lages på under 30 minutter. For å gjøre det ekstra enkelt foreslår vi å bruke frosne erter og kjøpt basilikumpesto.
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g frosne grønne erter, pluss ekstra til servering
  • 60 ml vann
  • 125 g basilikumpesto, kjøpt
  • Saft og skall fra 1 sitron
  • 500 g spagetti
  • Geitost eller parmesan til servering
  • Havsalt og nykvernet svart pepper etter smak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Ha vann i en Le Creuset 24 cm dyp gryte i 3-lags rustfritt stål, smak til med salt, og kok opp. Blansjer ertene, fjern dem med en hullskje, og ha dem straks i isvann, da dette vil holde dem lysegrønne og friske, og sett til side. Kok pastaen i det samme vannet til den er al dente.
  • 2
    Mens pastaen tilberedes lager du ertepestoen ved å drenere 500 g erter og blende dem sammen med vann, basilikumpesto og skallet, samt saften fra en sitron til massen er glatt. Smak den til.
  • 3
    Når pastaen er klar, drenerer du den og tar vare på en øse eller to med pastavann. Ha den varme pastaen tilbake i gryten, og vend den i ertepestoen. Tilsett et par spiseskjefuller av pastavannet du tok vare på, da dette vil løsne pastaen og gjøre sausen litt mer kremaktig, noe som hjelper den å klebe til pastaen.
  • 4
    Anrett i Le Creuset-pastaskåler, mens den er varm, og topp med smuldret geitost eller revet parmesan. Pynt med erter og erteskudd, samt et par dråper olivenolje, og server.