- Kjøtt
Ingredienser
- 3–4 kg kalkun, helt tint og renset
- 2–3 rødløk, delt i to
- 1 hel hvitløk, delt i to
- 20 g frisk salvie og timian, blandet
- Smak til med salt og nykvernet svart pepper
- 4 ss (60 ml) olivenolje
- 2–3 kopper kyllingkraft
- 250 g bacon i tynne strimler
- 1 kopp (250 ml) kyllingkraft
- 1/4 kopp hvitvin
- 1 ss dijonsennep
- Det ytre skallet fra 1 sitron
- 1/4 kopp eddik (prosecco) / hvitvinseddik
- 1/2 kopp (125 ml) preservert grønn fikensirup
- 4 grønne fiken, finhakket
-
SLIK GJØR DU
-
1Slik ovnsbaker du kalkunen: Fyll kalkunen med halve rødløk, hvitløksfedd og urter. Slå en hyssing rundt kalkunen, og få med vingene og beina, og stram til. Tilsett godt med salt og pepper og dryss over olivenoljen. Plasser kalkunen i en Le Creuset 31 cm Signature Oval Casserole i Cerise, sett over lokket og la det ovnsbake i 1,5 til 2 timer, mens du fyller på med kyllingkraft i bunnen av gryten for å forhindre at kalkunen tørker ut. Etter en time tar du lokket helt av og øser jevnlig fra glasuren over kalkunen.
-
2Varm opp en stor gryte over middels varme med 2 ts olivenolje mens du holder på med dette. Stek baconet til det er kokt eller akkurat brunet. I de siste 15–20 minuttene av steketiden, arrangerer du baconet på toppen av kalkunen i lagvise rekker. Øs raust og jevnlig fra glasuren over kalkunen og sett opp varmen til 210 °C til kalkunen et lett karamellisert. La kalkunen stå og hvile i omtrent 15 minutter før servering.
-
3Slik lager du glasuren: Ha i kraften, hvitvin, dijonsennep, sitron og eddik i en gryte. Kok ut væsken og tilsett hakkede fiken og fikensirup. Kok ut halvparten til du får en sirupsaktig og blank glasur, og smak til med krydder.