- Sjokolade
Ingredienser
- 4 mellomstore egg i romtemperatur
- 25 g sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 120 ml melk
- 1 klype salt
- 50 g mel
- 2 ss bakekakao/kakaopulver (usøtet)
- 3 ss smør
- Melis til strø
- 2 kuler vaniljeis (legg på en liten tallerken i fryseren frem til servering)
- Smeltet mørk sjokolade
- 1 ss ristede kokosflak
-
SLIK GJØR DU
-
1Plasser Le Creuset 26 cm panne på midten i en forvarmet ovn til 220°C.
-
2Bland egg, sukker, vaniljeekstrakt og melk til det er kremete. Rør inn mel, kakaopulver og salt og fortsett å piske. La pannekakerøren hvile i minst 10 minutter mens ovnen forvarmes.
-
3Bland røren igjen rett før du heller den i den varme pannen. Smelt smøret i den varme pannen og hell røren i ved å virvle den forsiktig rundt. Vær forsiktig, for pannen blir veldig varm.
-
4Bakes i den forvarmede ovnen i 12 minutter. Senk temperaturen til 180°C og bak videre i 5-10 minutter.
-
5Dryss over melis, legg vaniljeis i midten, og pynt med flytende sjokolade og kokosflak. Server umiddelbart.