Spanakopita pai

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
8-10 8-10
Spanakopita pai
Et utrolig enkelt måltid midt i uken. Du kan også lage en stor porsjon, så du har nok av rester de neste dagene. Restene er herlige dagen etter og kan brukes i matpakken. Lag dobbelt så mye spinat og frys halvparten til neste gang.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 12 ark filodeig, tint
  • 2 rødløk eller purre, skrelt og finhakket
  • 5 fedd presset hvitløk
  • 800 g hakket spinat
  • 200 g – 300 g fetaost
  • 50 g smør
  • Olivenolje
  • Svarte sesamfrø
  • Havsalt og nykvernet svart pepper
  • Hjemmelaget eller kjøpt gresk salat til servering
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Til deigen – skill lagene og pensle hvert lag med olivenolje, og legg deretter lagene oppå hverandre. Du trenger fire sett med tre lag. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett til side.
  • 2
    Til fyllet, blancher spinaten i en kjele med kokende vann, og dypp spinaten i isvann for å stoppe kokeprosessen. Legg spinaten i et kjøkkenhåndkle og klem godt for å fjerne overflødig vann. Fres løken i en panne til den er lett karamellisert. Tilsett hvitløk og la det småkoke i 2 minutter. Slå av varmen og tilsett spinaten. Hell alt i en bolle og smuldre i fetaosten. Bland godt og smak til. Pass på å ikke bruke for mye salt. Feta er naturlig salt.
  • 3
    Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft). Smør din Le Creuset 30 cm buffetgryte. Legg de tre første lagene med filodeig i den smurte formen. Hell over en tredjedel av spinatblandingen og gjenta prosessen med lag med filodeig og fyll. Avslutt med de tre siste lagene med filodeig og pensle med litt mer olivenolje. Brett sidene innover og strø over sesamfrø. Stek i 50 minutter til den er gylden og sprø. Ta ut av ovnen og server varm med en enkel gresk salat.