- Fjærkre
Ingredienser
- 1 hel kylling (ca. 1,4 kg)
- 1 ts salt
- ¼ ts pepper
- 4 friske timiankvaster
- 2 laurbærblader
- 1 fersk rosmarinkvist
- 1 fersk salviekvist
- 2 ss smør
- 1 ss rapsolje
- ½ løk, finhakket
- ½ fennikel, skåret i terninger
- 1 pastinakk, skåret i terninger
- 1 dl hvitvin
- ½ dl kremfløte
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 160 °C
-
2Klapp kyllingen tørr og krydre den med halvparten av saltet og pepperen.
-
3Ha 2 timiankvister, 1 laurbærblad, rosmarin og salvie i kyllingen og bind bena sammen med mattråd
-
4Varm opp den ovale gryten på middels varme og ha i smør og olje. Plasser kyllingen i gryten med brystsiden ned og stek til skinnet er godt brunet.
-
5Snu kyllingen om på siden og hold den der i 3–4 minutter til siden av brystet har fått farge. Gjenta med den andre siden.
-
6Gjør det samme slik at lårene blir brunet. Vend kyllingen slik at brystsiden vender opp
-
7Fordel løk, fennikel, pastinakk og resten av timiankvistene og laurbærbladene rundt kyllingen. Dryss med resten av saltet og pepperen
-
8Dekk gryten med lokket, sett i ovnen og stek kyllingen i 45 til 60 minutter. Steketermometeret skal vise 75 °C når du stikker nålen i det tykkeste punktet på brystet og låret. Da er kyllingen ferdig
-
9Stek eventuelt kyllingen på en varm stekepanne før servering for å få skinnet sprøtt.
-
10Legg kyllingen på et serveringsfat
-
11Skum sausen i gryten for fett med en skje. Sett gryten på ovnen og kok opp sausen.
-
12Rør godt rundt og skrap sidene for å løsne det som er brent fast. La sausen småkoke til den er redusert til det halve.
-
13Rør i fløten og la den tykne litt. Sikt sausen og server sammen med kyllingen