- Oksekjøtt
Ingredienser
- 600 g oksekjøtt, fra nakke eller bryst
- 100 g tørrsaltet bacon (tilgjengelig i velassorterte matvareforretninger)
- 25 g smør
- 1½ ss hvetemel
- 2 ss tomatpuré
- 1 flaske rødvin (75 cl)
- ½ l kjøttkraft
- 2 ts. tørket timian eller 6–8 kvister fersk timian
- 6 laurbærblader
- 6 sjalottløk
- 6 fedd hvitløk
- 600 g gulrøtter
- 400 g sjampinjonger
- salt og nykvernet sort pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Skjær kjøtt og bacon i biter på ca 2 x 2 cm.
-
2Brun baconbitene i en stor gryte.
-
3Ta baconbitene ut av gryten, smelt smøret i baconfettet og stek kjøttet i gryten. Krydre med salt og pepper.
-
4Dryss mel over kjøttet, tilsett tomatpuré og rør godt.
-
5Tilsett vin og kjøttkraft, timian (legg litt til side til pynt), laurbærblader og hele skrellede sjalottløk og hvitløk. La det hele småkoke i ca 1 ½ time på lav varme.
-
6Skrell gulrøttene og skjær dem i grove stykker.
-
7Rens sjampinjongene, og tilsett grønnsakene og baconbitene i gryten. La det småkoke i en halv time, til grønnsakene er møre.
-
8Strø over timian og server med f.eks. potetmos.