Boeuf bourguignon

VANSKELIGHET
Avansert Avansert
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Boeuf bourguignon
Hvis du vil fange opp fransk matlagings liv og sjel, kan det gjøres i én enkelt gryterett, bœuf bourguignon. Retten har sitt opphav i Bourgogne, som er hjemsted for rødviner i verdensklasse og charolais-fe, som opprinnelig ble foretrukket til denne oppskriften. I vår oppskrift anbefaler vi at du bruker enten bog, høyrygg eller bryst av okse, da det alle er stykker med en god fettmarmorering. Det sørger for at kjøttet beholder sin saftighet, og det tilføyer massevis av smak til retten.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekjøtt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 600 g oksekjøtt, fra nakke eller bryst
  • 100 g tørrsaltet bacon (tilgjengelig i velassorterte matvareforretninger)
  • 25 g smør
  • 1½ ss hvetemel
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 flaske rødvin (75 cl)
  • ½ l kjøttkraft
  • 2 ts. tørket timian eller 6–8 kvister fersk timian
  • 6 laurbærblader
  • 6 sjalottløk
  • 6 fedd hvitløk
  • 600 g gulrøtter
  • 400 g sjampinjonger
  • salt og nykvernet sort pepper
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Skjær kjøtt og bacon i biter på ca 2 x 2 cm.
  • 2
    Brun baconbitene i en stor gryte.
  • 3
    Ta baconbitene ut av gryten, smelt smøret i baconfettet og stek kjøttet i gryten. Krydre med salt og pepper.
  • 4
    Dryss mel over kjøttet, tilsett tomatpuré og rør godt.
  • 5
    Tilsett vin og kjøttkraft, timian (legg litt til side til pynt), laurbærblader og hele skrellede sjalottløk og hvitløk. La det hele småkoke i ca 1 ½ time på lav varme.
  • 6
    Skrell gulrøttene og skjær dem i grove stykker.
  • 7
    Rens sjampinjongene, og tilsett grønnsakene og baconbitene i gryten. La det småkoke i en halv time, til grønnsakene er møre.
  • 8
    Strø over timian og server med f.eks. potetmos.