Risengrynsgrøt – laget i ovnen

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
4-6 4-6
Risengrynsgrøt – laget i ovnen
For de fleste skandinaver finnes det ingen jul eller vinter uten risengrynsgrøt. Den myke risengrynsgrøten med kanelsukker og smør er selve innbegrepet av hygge. Denne oppskriften på risengrynsgrøt er ideell for deg som gjerne vil unngå at grøten blir svidd – den passer nemlig seg selv i ovnen. Når du tilbereder risengrynsgrøt på denne måten, passer det fint å bruke en støpejernsgryte, siden den holder svært godt på varmen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1,5 l søtmelk
  • 250 g grøtris
Til servering:
  • Sukker
  • Malt kanel
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Varm opp ovnen til 150 °C (vanl. ovn)
  • 2
    Varm opp melken i støpejernsgryten på lav varme på komfyren, til melken begynner å småkoke. Sørg for å gjøre dette langsomt, slik at melken ikke blir svidd.
  • 3
    Tilsett grøtris, og la det småkoke i 5 minutter. Rør jevnlig rundt.
  • 4
    Slå av varmen, legg på lokket og sett gryten i den varme ovnen. Bak i 40 minutter.
  • 5
    Rør rundt i risengrynsgrøten, og sett lokket tilbake på gryten. La risengrynsgrøten tilberedes i ytterligere 40 minutter i ovnen, eller til den har fått den konsistensen du vil ha.
  • 6
    I mellomtiden lager du kanelsukkeret, som består av 1 del sukker og ½ del malt kanel.
  • 7
    Gi risengrynsgrøten en omrøring og fordel i små skåler. Server risengrynsgrøten drysset med kanelsukker og en klatt smør i midten.
 
Tips
Hvis du bruker dynemetoden, sørg for å bruke et tykt håndkle først før du dekker gryten med en dyne. Flytt gryten forsiktig for å unngå søl.
 
 
Le Creuset