- Ris
Ingredienser
- 1,5 l søtmelk
- 250 g grøtris
- Sukker
- Malt kanel
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp ovnen til 150 °C (vanl. ovn)
-
2Varm opp melken i støpejernsgryten på lav varme på komfyren, til melken begynner å småkoke. Sørg for å gjøre dette langsomt, slik at melken ikke blir svidd.
-
3Tilsett grøtris, og la det småkoke i 5 minutter. Rør jevnlig rundt.
-
4Slå av varmen, legg på lokket og sett gryten i den varme ovnen. Bak i 40 minutter.
-
5Rør rundt i risengrynsgrøten, og sett lokket tilbake på gryten. La risengrynsgrøten tilberedes i ytterligere 40 minutter i ovnen, eller til den har fått den konsistensen du vil ha.
-
6I mellomtiden lager du kanelsukkeret, som består av 1 del sukker og ½ del malt kanel.
-
7Gi risengrynsgrøten en omrøring og fordel i små skåler. Server risengrynsgrøten drysset med kanelsukker og en klatt smør i midten.