- Grønnsaker
Ingredienser
- 1 kg sopp f.eks. hvit og brun sjampinjong, delt i fire
- 2 gulrøtter, i tynne skiver
- 1 løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finrevet
- 2,5 dl rødvin
- 5 dl grønnsaksbuljong
- 2 ss tomatpure
- 2 laurbærblader
- 1 håndfull fersk timian og rosmarin, finhakket
- 1 ts pilerotpulver (eller annen stivelse til jevning av sausen) (kan kjøpes i helsekostbutikker)
- Olivenolje til steking
- Salt og pepper
- Ferske krydderurter, f.eks. timian
- 1 blomkål, i små buketter
- 3 pastinakker, i små terninger
- 2 persillerøtter, i små terninger
- 2 gulrøtter, i små terninger
- 2 ss Naturli´ smørbar
- ½ dl Naturli´ Soya Cuisine (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
- Salt
-
SLIK GJØR DU
-
1Tilsett litt vann i en gryte, slik at det dekker bunnen. Varm opp på middels varme
-
2Tilsett grønnsakene i rotfruktmosen og damp dem i ca. 15–20 minutter med lokk på
-
3Når de er møre, tar du dem opp av gryten
-
4Varm opp en støpejernsgryte på middels varme og tilsett olje
-
5Stek løk, gulrøtter og sopp til væsken er fordampet
-
6Tilsett hvitløk og tomatpuré, stek godt og rør jevnlig
-
7Tilsett rødvin og la det koke til det er redusert til halvparten
-
8Vend i krydderurtene og laurbærbladet
-
9Hell i buljongen, kok opp og la det småkoke i 15 minutter
-
10Rør ut pilerotpulveret i en liten mengde vann, rør det inn i sausen og la den tykne
-
11Fisk opp laurbærbladene Smak til sausen med salt og pepper Mos grønnsakene til du har fått ønsket konsistens, tilsett Smørbar og Soya Cuisine Smak til med salt Anrett mosen i dype tallerkener, server sopp bourguignon oppå og pynt med ferske krydderurter