Sopp Bourguignon med rotfruktmos

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 1 time Under 1 time
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Sopp Bourguignon med rotfruktmos
Hvem elsker vel ikke den klassiske, franske retten boeuf bourguignon? Vi tør påstå at vår veganske versjon er minst like god som den originale. Vi har gitt soppen hovedrollen, som gir retten en dyp smak som passer perfekt sammen med rotfruktmosen. Retten egner seg godt til hverdags, men også til et middagsselskap, siden den kan stå og småkoke mens du tilbringer tid med gjestene dine. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Maria, som står bak nettsiden Vanløse Blues.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grønnsaker
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 kg sopp f.eks. hvit og brun sjampinjong, delt i fire
  • 2 gulrøtter, i tynne skiver
  • 1 løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finrevet
  • 2,5 dl rødvin
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 2 ss tomatpure
  • 2 laurbærblader
  • 1 håndfull fersk timian og rosmarin, finhakket
  • 1 ts pilerotpulver (eller annen stivelse til jevning av sausen) (kan kjøpes i helsekostbutikker)
  • Olivenolje til steking
  • Salt og pepper
  • Ferske krydderurter, f.eks. timian
Rotfruktmos:
  • 1 blomkål, i små buketter
  • 3 pastinakker, i små terninger
  • 2 persillerøtter, i små terninger
  • 2 gulrøtter, i små terninger
  • 2 ss Naturli´ smørbar
  • ½ dl Naturli´ Soya Cuisine (kan kjøpes i velassorterte supermarkeder)
  • Salt
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Tilsett litt vann i en gryte, slik at det dekker bunnen. Varm opp på middels varme
  • 2
    Tilsett grønnsakene i rotfruktmosen og damp dem i ca. 15–20 minutter med lokk på
  • 3
    Når de er møre, tar du dem opp av gryten
  • 4
    Varm opp en støpejernsgryte på middels varme og tilsett olje
  • 5
    Stek løk, gulrøtter og sopp til væsken er fordampet
  • 6
    Tilsett hvitløk og tomatpuré, stek godt og rør jevnlig
  • 7
    Tilsett rødvin og la det koke til det er redusert til halvparten
  • 8
    Vend i krydderurtene og laurbærbladet
  • 9
    Hell i buljongen, kok opp og la det småkoke i 15 minutter
  • 10
    Rør ut pilerotpulveret i en liten mengde vann, rør det inn i sausen og la den tykne
  • 11
    Fisk opp laurbærbladene Smak til sausen med salt og pepper Mos grønnsakene til du har fått ønsket konsistens, tilsett Smørbar og Soya Cuisine Smak til med salt Anrett mosen i dype tallerkener, server sopp bourguignon oppå og pynt med ferske krydderurter