- Fisk og skalldyr
Ingredienser
- ½ dl olivenolje
- 2 sjalottløk, finhakkede
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 dl tørr hvitvin
- 2 dl fløte
- 4 ss smør
- 2 ss estragon, finhakket
- 1 kg ferske blåskjell, rengjorte
- Fersk persille til pynt, finhakket
- Brød, til servering
-
SLIK GJØR DU
-
1Varm opp en støpejernsgryte på middels varme og tilsett olje.
-
2Sauter sjalottløkene til de er myke og tilsett deretter hvitløk. Stek kort
-
3Tilsett vin, fløte, smør og estragon
-
4Tilsett blåskjell, ha lokket på og vent 2 minutter. Rør rundt i blåskjellene, ha lokk på og la dem tilberedes i ytterligere 4 til 6 minutter til de har åpnet seg
-
5Kast de blåskjellene som ikke har åpnet seg
-
6Dryss med persille og server med brød