- Frukt
Ingredienser
- 400 g hvetemel
- 200 g smør i terninger
- 100 g melis
- 3 eggeplommer
- 6 epler, ca. 800 g
- 3 dl crème fraîche, 18 %
- 100 g sukker
- 2 ss støtt kanel
- 50 g mandler med skall
-
SLIK GJØR DU
-
1Elt mel og smør sammen.
-
2Tilsett sukker og eggeplommer, og elt det hele godt sammen til en smidig deig.
-
3Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskap i 2 timer. Rull så deigen ut med en kjevle med litt mel på bordplaten.
-
4Ta mørdeigen i en kake- eller springform med avtakbar bunn og med en diameter på ca. 30 cm.
-
5Prikk deigen med en gaffel og sett den kjølig i ca. 1 time.
-
6Vask eplene, fjern kjernehuset, og kutt dem i båter.
-
7Vend eplebåtene i en skål med crème fraîche.
-
8Bland sukker og kanel, og hakk mandlene grovt.
-
9Fordel epler og crème fraîche på kakebunnen og dryss med kanelsukker og mandler.
-
10Stek kaken midt i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 60 minutter.
-
11Server kaken lun med vaniljeis til.