Nordens beste eplekake

VANSKELIGHET
Middels Middels
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Nordens beste eplekake
Det finnes utallige tradisjoner når det gjelder eplekake, men vi lover deg at du kommer til å elske denne varianten med smakfulle nordiske epler.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frukt
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

Mørdeig:
  • 400 g hvetemel
  • 200 g smør i terninger
  • 100 g melis
  • 3 eggeplommer
Kakefyll:
  • 6 epler, ca. 800 g
  • 3 dl crème fraîche, 18 %
  • 100 g sukker
  • 2 ss støtt kanel
  • 50 g mandler med skall
 
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Elt mel og smør sammen.
  • 2
    Tilsett sukker og eggeplommer, og elt det hele godt sammen til en smidig deig.
  • 3
    Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskap i 2 timer. Rull så deigen ut med en kjevle med litt mel på bordplaten.
  • 4
    Ta mørdeigen i en kake- eller springform med avtakbar bunn og med en diameter på ca. 30 cm.
  • 5
    Prikk deigen med en gaffel og sett den kjølig i ca. 1 time.
  • 6
    Vask eplene, fjern kjernehuset, og kutt dem i båter.
  • 7
    Vend eplebåtene i en skål med crème fraîche.
  • 8
    Bland sukker og kanel, og hakk mandlene grovt.
  • 9
    Fordel epler og crème fraîche på kakebunnen og dryss med kanelsukker og mandler.
  • 10
    Stek kaken midt i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 60 minutter.
  • 11
    Server kaken lun med vaniljeis til.