- Grønnsaker
Ingredienser
- 12 gulrøtter (en blanding av forskjellige farger)
- 1 lite hokkaidogresskar
- 8 fedd hvitløk
- 6 kvister timian
- 4 ss olivenolje
- 3 ss brunt sukker
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180° C.
-
2Vask gulrøttene grundig. Skjær over gulrøttene på langs uten å skrelle dem.
-
3Legg dem i et Le Creuset steintøysfat sammen med olivenolje og timian, salt og pepper og dryss på brunt sukker. Sett fatet i ovnen.
-
4Rens hokkaidoen og skjær den i tynne skiver på langs.
-
5Legg gresskarskivene i fatet når gulrøttene har stekt i 20 min og bland forsiktig. Stek videre i 20 min. Gulrøttene skal ha lengre tid i ovnen enn gresskaret.
-
6Sjekk om grønnsakene har fått nok med spissen av en kniv. De skal være møre.
-
7Skru opp til 210 °C og fortsett å steke i 5–10 min til grønnsakene har fått en fin farge. Server med det samme.