
Denne oppskriften på bakte og krydrede hokkaidogresskar og gulrøtter passer perfekt til biffen eller som en del av et lekkert vegetarmåltid. Det tar ikke lang tid å tilberede retten, og grønnsakene skal bare passe seg selv i ovnen. Enkelt og smakfullt.
HOVEDINGREDIENSER
- Grønnsaker
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 12 gulrøtter (en blanding av forskjellige farger)
- 1 lite hokkaidogresskar
- 8 fedd hvitløk
- 6 kvister timian
- 4 ss olivenolje
- 3 ss brunt sukker
- Salt og pepper
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180° C.
-
2Vask gulrøttene grundig. Skjær over gulrøttene på langs uten å skrelle dem.
-
3Legg dem i et Le Creuset steintøysfat sammen med olivenolje og timian, salt og pepper og dryss på brunt sukker. Sett fatet i ovnen.
-
4Rens hokkaidoen og skjær den i tynne skiver på langs.
-
5Legg gresskarskivene i fatet når gulrøttene har stekt i 20 min og bland forsiktig. Stek videre i 20 min. Gulrøttene skal ha lengre tid i ovnen enn gresskaret.
-
6Sjekk om grønnsakene har fått nok med spissen av en kniv. De skal være møre.
-
7Skru opp til 210 °C og fortsett å steke i 5–10 min til grønnsakene har fått en fin farge. Server med det samme.
Tips
Unngå matsvinn og ta vare på restene. Se vår oppskrift på mos av rester av kyllingbryst med skogsopp og rester av hokkaidogresskar og gulrøtter.
