støpejern

Brødbaking i støpejern på enkelt vis

Vi tror at det er noe helt unik med den uimotståelige aromaen av hjemmelaget brød. Enten du er en erfaren baker eller ønsker å utforske nye oppskrifter, vil vårt kjøkkenutstyr i støpejern forbedre din brødbakeopplevelse og gi deg bakeriresultater hjemme. Med våre ekspertråd og oppskrifter som er enkle å følge, gir vi deg veiledning i å oppnå perfekt baking ved hjelp av støpejern. Gjør deg klar til å bake deilige brød som alle vil ha mer av!

 

Hva er fordelene med baking i støpejern?

Vår støpejernsgryte (også kjent som nederlandsk ovn) skaper et ideelt miljø for brødbaking. Den simulerer dampovner som vanligvis brukes av håndverksbakerier, noe som —gir deg profesjonelle resultater. Damp fra den våte deigen fanges inne i gryten, og hjelper deigen å heve seg og gir et brød med sprø skorpe og myk innside. Emaljert støpejern er også eksepsjonelt når det kommer til varmefordeling og oppbevaring som holder temperaturen inni gryten mer konstant enn en vanlig ovm. Dette hjelper også bakeprosessen.


Visste du? Vi tilbyr også en spesialisert brødovn designet spesielt for brødbaking. Det er det perfekte utstyret for å gi bakeopplevelsen din et løft.

KJØP BRØDOVN
 

Få en god start på brødbakingen din ved å lese gjennom FAQ.

 

Slik lager du et grunnleggende brød: Trinnvis oppskrift

Nå som du vet mer om hvorfor støpejern er flott for baking, hvorfor ikke få lukten av nybakt brød i hjemmet ditt på noen få trinn med denne basisoppskriften. Den er perfekt egnet for alle nivåer, selv nybegynnere, og kan enkelt tilpasses ved å tilsette de foretrukne ingrediensene dine for å lage et deilig søtt eller salt brød. Denne oppskriften bruker en 24 cm Signature Round-gryte.

Bland

Bland

Bland 360 g brødmel,  1⁄4  ts tørrgjær og 2 ts salt. Tilsett 375 ml varmt vann og rør om. Dekk bollen med plastfolie (eller et fuktig kjøkkenhåndkle) og la den heve over natten.

Brett

Brett

Brett deigen over én eller to ganger på en melet overflate, og dekk den deretter med plastfolie i 15 minutter.

Hvile

Hvile

Lag en ballform med melede hender. Dekk et kjøkkenhåndkle i bomull med mel og legg på deigen med sømsiden ned. Dekk til og la den heve i 2 timer.

Stek

Stek

Forvarm ovnen til 230 °C med gryten inni. Ta gryten ut av ovnen, og legg i deigen med sømsiden opp. Dekk til og la det steke i 30 minutter. Avdekk og stek i nye 15–30 minutter til brødet er gyllent.

 

Finn det neste brødet du skal bake

Fra surdeig til brioche til focaccia – oppdag noen av våre beste brødoppskrifter og prøv dem i støpejern.

Steking av støpejernsbrød for nybegynnere: Vi svarer på spørsmålene dine 

 

Viktig for å perfeksjonering av brødbakingen dine

Oppdag debeste brødbakingsverktøyene våre og tilbehøret i farger som passer til kjøkkenet ditt.