- Brød og korn
Ingredienser
- 10 ml olivenolje
- 780 g hvetemel
- 120 g havremel
- 120 g havregryn
- 4 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 875 ml kjernemelk
- 2 ss grovt havregryn (topping)
- 100 g saltet smør, mykt
- Havsalt, smak til
- 2 ss honning
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180 °C. Kle en Le Creuset 24 cm Signature rund gryte med bakepapir og drypp over olivenolje. Sett til side.
-
2Ha alle de tørre ingrediensene i bollen til en stavmikser med eltekrok og tilsett sakte kjernemelken til blir en deig. Elt deigen til den er myk og glatt. Legg deigen i formen med bakepapir og skjær et kryss på toppen. Dryss havregryn over og stek i 1 time. Ta av lokket og stek i ytterligere 15 minutter, til brødet er gyllenbrunt på toppen og du kan stikke inn en tannpirker uten at deigen setter seg fast.
-
3Lag smøret mens brødet stekes. Pisk sammen myknet smør, salt og honning til det er jevnt i fargen og har en jevn konsistens. Sett til side.
-
4For å teste om brødet er klart, fjern brødet fra pannen og bank på bunnen av det. Det skal høres hult ut når du banker. Server brødet varmt med honningsmør.