Sodabrød med havregryn og saltet honningsmør

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Sodabrød med havregryn og saltet honningsmør
Den perfekte brødoppskriften for nybegynnere. Oppskriften krever svært lite elting og ingen hevetid. Sodabrød er kjent for å være litt tykkere enn andre brød – det er ypperlig til frokost, og kan ristes som tilbehør til en god suppe.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød og korn
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 10 ml olivenolje
  • 780 g hvetemel
  • 120 g havremel
  • 120 g havregryn
  • 4 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 875 ml kjernemelk
  • 2 ss grovt havregryn (topping)
Til honningsmøret:
  • 100 g saltet smør, mykt
  • Havsalt, smak til
  • 2 ss honning
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C. Kle en Le Creuset 24 cm Signature rund gryte med bakepapir og drypp over olivenolje. Sett til side.
  • 2
    Ha alle de tørre ingrediensene i bollen til en stavmikser med eltekrok og tilsett sakte kjernemelken til blir en deig. Elt deigen til den er myk og glatt. Legg deigen i formen med bakepapir og skjær et kryss på toppen. Dryss havregryn over og stek i 1 time. Ta av lokket og stek i ytterligere 15 minutter, til brødet er gyllenbrunt på toppen og du kan stikke inn en tannpirker uten at deigen setter seg fast.
  • 3
    Lag smøret mens brødet stekes. Pisk sammen myknet smør, salt og honning til det er jevnt i fargen og har en jevn konsistens. Sett til side.
  • 4
    For å teste om brødet er klart, fjern brødet fra pannen og bank på bunnen av det. Det skal høres hult ut når du banker. Server brødet varmt med honningsmør.