Enkle sitronterter

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Enkle sitronterter
Disse paiene er en nydelig dessert som kan lages på forhånd og er enkle å dele. De er også godt egnet til å få med barna på kjøkkenet. De kan knuse kjeks, smelte smør og presse sitroner!
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 200 g digestive kjeks
  • 7 ss smeltet smør
  • 315 ml frisk sitronsaft
  • 150 g sukker
  • 6 egg fra frittgående høner
  • 120 g smør
  • Skallet fra 3 sitroner
Til de kandiserte sitronene:
  • 2 sitroner
  • 100 g sukker
  • 100 ml vann (i underkant av en halv kopp)
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Smelt smøret for å lage bunnen. Bland kjeksene i en foodprosessor til middels fine smuler. Tilsett smør og bland godt. Fordel blandingen i Le Creuset minigryter (til 3 fulle, eller 4 halvfulle gryter). Bruk bunnen av et glass til å trykke ned kjeksbunnen og kle bunnen og sidene. Sørg for at bunnen er kompakt. Sett minigrytene i kjøleskapet i 30 minutter.
  • 2
    Til fyllet – hell saften, sukkeret og eggeplommene i en liten kjele og visp godt sammen. Kok på lav varme under konstant visping til det har dannet en lett, tykk masse. Ta av fra varmen og visp inn smøret. Sett den tilbake på varmen og fortsett å røre til blandingen tykner. Kremen er ferdig når det dannes et lite spor når du drar siden av en slikkepott eller skje gjennom massen. Smak for å være sikker på at det ikke smaker som rå egg. Rør inn skallet og hell det i en bolle. Fordel massen i grytene og jevn toppen glatt. La blandingen hvile i kjøleskapet i 2 til 3 timer. Pynt toppen med et ekstra lag med kandiserte sitroner.
  • 3
    For å lage kandiserte sitroner skjærer du sitronene i 4 mm tykke skiver (hvis de skjæres for tynt vil de gå i oppløsning under tilberedningen). Ha sukkeret og vannet i en bred kjele og sett den over middels varme. Gi den et oppkok. Tilsett sitronene og la sukkersirupen småkoke i 5 minutter. Fjern sitronene fra sirupen og legg dem på et flatt brett med bakepapir. La dem avkjøles. Skjær hver terte i to og skjær i overflaten av hver av dem for å lage et fiskeskjellmønster. Serveres avkjølt.