Terte med mandler og bringebær

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
6-8 6-8
Terte med mandler og bringebær
Denne deilige desserten er ideell til ettermiddagsteen. Den kan også gjerne nytes dagen etter. Bare kutt i porsjoner og varm i ovnen i et minutt eller to og server med mascarpone eller vaniljeis.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 500 g ferdig, frossen butterdeig, tint
  • 285 g smør (usaltet)
  • 285 g sukker
  • 285 g mandelmel
  • 3 store egg fra frittgående høns
  • 5 ml vaniljeekstrakt
  • 160 g bringebær
  • 40 g mandelflak
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Smør en Le Creuset 23 cm Signature panne med bakespray. Dryss litt mel på arbeidsflaten og kjevle ut den tinte butterdeigen til et ca 2 mm tykt lag. Skjær en sirkel litt større enn utsiden av pannen slik at den henger litt over kanten. Deigen vil krympe mens du baker (bruk den øverste ytterkanten av pannen som mål). Legg deigen på en tallerken og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
  • 2
    Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft). Når deigen er avkjølt legger du den i den smurte pannen. Legg et stykke bakepapir i pannen, fyll den med bakebønner eller ris, og stek i 45 minutter. Fjern papiret og bønnene og stek kakebunnen i 5 minutter. Ta den ut av ovnen og la den avkjøles.
  • 3
    Skru ovnen ned til 160 °C varmluft.
  • 4
    Til fyllet, smelt smøret og hell det i en stor bolle. Tilsett sukker og pisk til ingrediensene er blandet. Tilsett mandelmel, egg og vaniljeekstrakt og bland godt sammen. Hell fyllet over den bakte bunnen og strø over bringebær. Dryss over mandelflakene og stek kaken i 50-60 minutter til den er gylden og gjennomstekt. Dekk kaken med folie hvis toppen blir for mørk.
  • 5
    Når den er ferdig stekt, tar du den ut av ovnen og lar den avkjøles helt før servering.