Ingredienser
- 500 g ferdig, frossen butterdeig, tint
- 285 g smør (usaltet)
- 285 g sukker
- 285 g mandelmel
- 3 store egg fra frittgående høns
- 5 ml vaniljeekstrakt
- 160 g bringebær
- 40 g mandelflak
-
SLIK GJØR DU
-
1Smør en Le Creuset 23 cm Signature panne med bakespray. Dryss litt mel på arbeidsflaten og kjevle ut den tinte butterdeigen til et ca 2 mm tykt lag. Skjær en sirkel litt større enn utsiden av pannen slik at den henger litt over kanten. Deigen vil krympe mens du baker (bruk den øverste ytterkanten av pannen som mål). Legg deigen på en tallerken og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
-
2Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft). Når deigen er avkjølt legger du den i den smurte pannen. Legg et stykke bakepapir i pannen, fyll den med bakebønner eller ris, og stek i 45 minutter. Fjern papiret og bønnene og stek kakebunnen i 5 minutter. Ta den ut av ovnen og la den avkjøles.
-
3Skru ovnen ned til 160 °C varmluft.
-
4Til fyllet, smelt smøret og hell det i en stor bolle. Tilsett sukker og pisk til ingrediensene er blandet. Tilsett mandelmel, egg og vaniljeekstrakt og bland godt sammen. Hell fyllet over den bakte bunnen og strø over bringebær. Dryss over mandelflakene og stek kaken i 50-60 minutter til den er gylden og gjennomstekt. Dekk kaken med folie hvis toppen blir for mørk.
-
5Når den er ferdig stekt, tar du den ut av ovnen og lar den avkjøles helt før servering.