
Det beste med stekt kylling er den store overflaten som gir maksimal smak, og kyllingen tilberedes også jevnere og raskere. Du kan endre smaken ved å bytte ut harissa med ditt favorittkrydder eller forskjellige pureer.
Ingredienser
SLIK GJØR DU
Ingredienser
- 1 hel frittgående kylling, delt
- Salt og pepper etter smak
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 150 ml smeltet smør
- 1 ss harissa
Til servering:
- Granateplekjerner
- Karse
- 1 rødløk, skåret i tynne skiver
- Tzatziki
- Små poteter
-
SLIK GJØR DU
-
1Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2Legg kyllingen i et Le Creuset 32 cm Heritage rektangulært fat én time før tilberedning, og krydre godt med salt og pepper på begge sider.
-
3Bland hvitløk, smeltet smør og harissa i en liten bolle. Pensle hele kyllingen, dryss over salt og stek i ovnen i 35-45 minutter.
-
4Pensle med smør og stekesaft hvert 15.-20. minutt for å få en saftig og godt krydret kylling. Dryss over granateplefrø, karse og tynne skiver rødløk og server med tzatziki og babypoteter.
Kokkens tips: Du kan dele kyllingen ved å legge den med brystsiden ned på et skjærebrett. Kokkens tips: Du kan dele kyllingen ved å legge den med brystsiden ned på et skjærebrett.Klipp langs sidene av kyllingen med en kjøkkensaks for å fjerne ryggraden. Snu kyllingen på ryggen og trykk lett ned.
