Stekt kylling med harissa og granateple

VANSKELIGHET
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
MATLAGING
Under 2 timer Under 2 timer
ANTALL PERSONER
2-4 2-4
Stekt kylling med harissa og granateple
Det beste med stekt kylling er den store overflaten som gir maksimal smak, og kyllingen tilberedes også jevnere og raskere. Du kan endre smaken ved å bytte ut harissa med ditt favorittkrydder eller forskjellige pureer.
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

  • 1 hel frittgående kylling, delt
  • Salt og pepper etter smak
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 150 ml smeltet smør
  • 1 ss harissa
Til servering:
  • Granateplekjerner
  • Karse
  • 1 rødløk, skåret i tynne skiver
  • Tzatziki
  • Små poteter
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C.
  • 2
    Legg kyllingen i et Le Creuset 32 cm Heritage rektangulært fat én time før tilberedning, og krydre godt med salt og pepper på begge sider.
  • 3
    Bland hvitløk, smeltet smør og harissa i en liten bolle. Pensle hele kyllingen, dryss over salt og stek i ovnen i 35-45 minutter.
  • 4
    Pensle med smør og stekesaft hvert 15.-20. minutt for å få en saftig og godt krydret kylling. Dryss over granateplefrø, karse og tynne skiver rødløk og server med tzatziki og babypoteter.
 
Kokkens tips: Du kan dele kyllingen ved å legge den med brystsiden ned på et skjærebrett. Kokkens tips: Du kan dele kyllingen ved å legge den med brystsiden ned på et skjærebrett.Klipp langs sidene av kyllingen med en kjøkkensaks for å fjerne ryggraden. Snu kyllingen på ryggen og trykk lett ned.
 
 
Le Creuset