Eton Mess-inspirert juletre-pavlova

VANSKELIGHET
Middels Middels
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
MATLAGING
Over 2 timer Over 2 timer
ANTALL PERSONER
+10 +10
Eton Mess-inspirert juletre-pavlova
Lag denne vakre pavlova når du skal feire noe helt spesielt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Egg
FOR DENNE OPPSKRIFT ELSKER VI Å BRUKE
Ingredienser
SLIK GJØR DU

Ingredienser

FOR MARENGS (DET SKAL LAGES TO PORSJONER. INGREDIENSENE UNDER ER TIL EN PORSJON)
  • 250 g eggehviter (ca. 8 stk.)
  • 500 g strøsukker
  • 2 ts maismel
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ts vaniljeekstrakt
TIL KREMEN
  • 10 g gelatin eller 5 blader
  • 50 ml kaldt vann
  • 700 ml søt melk
  • 1 vaniljestang, delt og skrapt ut
  • 112 g strøsukker
  • 5 eggeplommer
  • 2 egg
  • 45 g maismel
  • En knivsodd salt
  • 64 g smør
  • 190 ml kremfløte
  • SLIK GJØR DU

  • 1
    13. Dekk 3 Le Creuset bakeplater med bakepapir og tegn sirkler med følgende radius på hvert ark:
  • 2
    24 cm, 20 cm, 18 cm, 15 cm, 8 cm, 2 cm
  • 3
    Marengs:
  • 4
    Pisk eggehvitene til myke topper i en elektrisk mikser med visp. Pisk gradvis inn det fine sukkeret, en spiseskje om gangen. Fortsett å piske til blandingen er tykk og jevn og ikke kornete lenger.
  • 5
    Sikt maizenaen over marengsen og tilsett eddik og vanilje. Pisk i ytterligere 5-10 sekunder for å blande ingrediensene. Fjern marengsen fra mikseren, rengjør bolle og visp, og gjenta prosessen for å lage en ny porsjon.
  • 6
    Til sprøyting:
  • 7
    Spray bunnene med en rund dyse. De skal være ca. 1 cm tykke. Glatt ut toppen og gjenta med de resterende bunnene. Den minste skal sprøytes med stjernedyse. Med stjernedysen sprayer du små skjellmønstre rundt kanten på hver bunn. Bak marengsen ved 120°C i 30 minutter, senk deretter temperaturen til 100°C og stek i 1½ - 2 timer til marengsen er helt tørr. Slå av ovnen og la marengsen avkjøles i ovnen. Skivene kan opbevares i en lufttett beholder i opptil 1 uke.
  • 8
    Diplomatkrem:
  • 9
    Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i en liten bolle som tåler mikrobølgeovn. Varm melken med vaniljestangen og frøene. Pisk sammen sukker, eggeplommer, hele egg, maizena og salt. Bland gradvis inn den varme melken i eggeblandingen, men pass på at du ikke tilsetter for mye av gangen for da vil blandingen skille seg. Sil og kast vaniljestangen. Ha blandingen tilbake i pannen på middels varme og kok under konstant omrøring til den er tykk. Smelt gelatinen i 5-10 sekunder i mikrobølgeovnen, men pass på at den ikke brenner seg. Visp den deretter raskt inn i den varme kremen. Pisk inn smøret. Dekk overflaten av kremen med plastfolie og la den avkjøles til romtemperatur. Pisk fløten til en myk topp og bland den inn i den avkjølte vaniljesausen. Dekk til og avkjøl til den er stiv. Blandingen kan oppbevares i kjøleskapet i 2-3 dager.
  • 10
    Slik monterer du den:
  • 11
    Legg den store bunnen på en Le Creuset 27 cm middagstallerken. Spray eller fordel diplomatkremen på bunnen og gjenta med de resterende lagene. Topp med det minste laget. Dryss over bær og server med litt melis. Den må serveres umiddelbart for å unngå at marengsen blir for myk.
 
Tips
Hvis du vil lage en Pavlova som kan holde hele kvelden, kan du strø vanilje smørkrem-glasur mellom hvert lag. Da blir den mer stabil og blir perfekt som midtpunkt på dessertbordet ditt. Lag mini Pavlova med diplomatkrem eller Eton Mess til gjestene dine.
 
 
Le Creuset